Τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές θα στοιχίσουν στον λαό 13,2 δισ. ευρώ
Οι λόγοι είναι βασικά τέσσερις:
1. Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις θα αφαιρέσουν νέα σημαντική αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η συνολική ιδιωτική ζήτηση το 2015 και κυρίως το 2016!
2. Ο δανεισμός που θα πραγματοποιηθεί από τους διεθνείς δανειστές ή… «θεσμούς» μέσω του… τρίτου Μνημονίου θα καλύψει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες για εξόφληση των οφειλόμενων τοκοχρεολυσίων, που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, από το δεύτερο μισό του 2015!
Συνεπώς, ο δανεισμός αυτός δεν θα περάσει στην ελληνική οικονομία και στους καταναλωτές αλλά απευθείας στους διεθνείς πιστωτές…
3. Οι υπερφορολογίες των καταναλωτών, οι νέες έκτακτες εισφορές και οι αυξήσεις των φορολογιών των κερδών των επιχειρήσεων για τη διετία 2015 – 2016 δημιουργούν ένα «αντιεπιχειρηματικό κλίμα», που θα επιδράσει αρνητικά στις ιδιωτικές επενδύσεις και στην απασχόληση…
4. Η ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ… Η αύξηση της φοροδιαφυγής και η άνθηση της παραοικονομίας θα είναι οι άμεσες συνέπειες αυτής της συνεχούς υπερφορολόγησης των καταναλωτών…
Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική οικονομία μπαίνει ξανά σε έναν «φαύλο κύκλο ύφεσης» λόγω των συνεχών αυξήσεων των φορολογιών για να υποστηριχθούν οι ανορθολογικές δαπάνες του κράτους…
Σε ό,τι αφορά το «διαφημιζόμενο» ως… ισορροπημένο αναπτυξιακό πρόγραμμα που εξαγγέλλεται, αποσιωπάται έντεχνα και το γεγονός ότι προβλέπονται επιβαρύνσεις λόγω ΕΝΦΙΑ ύψους… 2,65 δισ. ευρώ για κάθε χρονιά…
Επομένως, ο λογαριασμός προς τους καταναλωτές (συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων, καθώς αναλώνουν πρώτες ύλες, υπηρεσίες κ.λπ.) είναι: (7,9 δισ. ευρώ τα νέα πρόσθετα μέτρα) + (2,65 δισ. ευρώ x 2= 5,30 δισ. τη διετία 2015 – 2016) = 13,20 δισ. ευρώ.
Με την επιβολή των νέων φορολογιών (έμμεσων), αυτές θα περάσουν στα προϊόντα και στις υπηρεσίες, θα αυξηθούν οι «ονομαστικές τιμές» και ο πληθωρισμός, αλλά στη συνέχεια θα μπούμε στη φάση του στάσιμου πληθωρισμού: Μείωση του όγκου της κατανάλωσης και των πωλήσεων των επιχειρήσεων, με πλήρη αδυναμία να κάνουν επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επέκτασης και να αυξήσουν την απασχόληση!
Υπάρχει κανένας «σοβαρός» σε αυτήν τη χώρα που να πιστεύει ότι βγαίνει αυτός ο «λογαριασμός» και η χώρα θα μπει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης;
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!