Στα χνάρια του Μητσοτάκη…

Προσφέρθηκε, μάλιστα, να… θυσιασθεί και να μη γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός αλλά ούτε και ο Τσίπρας. Ωμά, καλεί σε αποστασία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακριβώς είχε κάνει ο κάποτε μέντοράς του, ο Μητσοτάκης, το 1965. Και τι σύμπτωση… Ιούλιος ήταν και τότε που ο ξένος παράγοντας είχε κινητοποιήσει τους δικούς του ανθρώπους εδώ για να ανατρέψουν την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

Οι «γκάνγκστερ του Βερολίνου»

Μπράβο στην καλή εφημερίδα «Δημοκρατία». Αν και είναι στον χώρο της Δεξιάς -και ποτέ δεν το έκρυψε-, βγήκε την Παρασκευή με σκληρό πρωτοσέλιδο, αποκαλώντας Σόιμπλε και ΣΙΑ «γκάνγκστερ του Βερολίνου» και «ψυχοβγάλτες» που «σπρώχνουν στα βράχια τη χώρα»! Αυτά έπρεπε να τα λες εσύ, Αντώνη, αλλά πού να τολμήσεις… Να αφήσουν να διαρρεύσει τι έγινε το 2012;

Στον ρόλο τους…

Από την άλλη μεριά, τώρα, «Νέα» και «Καθημερινή» ανακάλυψαν ότι χρειάζεται «σύμπνοια» και «εθνική συνεννόηση»! Κατά σύμπτωση, και οι δύο εφημερίδες είχαν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστασία του ’65, που ανέτρεψε μια εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση, η οποία είχε έρθει ύστερα από 10 χρόνια σκληρών δεξιών κυβερνήσεων, και τελικά αυτό που κατάφεραν ήταν να ανοίξουν την πόρτα στους Συνταγματάρχες Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο. Τώρα τα τανκς τα έχουν αντικαταστήσει τα γερμανικά οικονομικά γεράκια.


Σχολιάστε εδώ