Στα ενδότερα των ομάδων

*Για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας πήρε αποστάσεις από τις επιλογές για τη στελέχωση της ΚΕΔ. Αν και κάποιοι συνάδελφοί του θέλησαν να υποβαθμίσουν την αντίδρασή του με σχόλια του στυλ «πάντα έτσι κάνει ο Προύντζος για να βγάζει την ουρά του απέξω και για να μπορεί να λέει τα δικά του όποτε του δίνεται η ευκαιρία».

*Υπήρξε και άλλη αντίδραση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για τη διαιτησία. Ο Γιώργος Βούρβαχης ρώτησε τους υπόλοιπους παράγοντες εάν θα ασχοληθούν με την πυραμίδα, η οποία έφτασε μέχρι το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σιμτζόγλου.

*Οι σύμβουλοι της ΕΠΟ έκαναν πως δεν άκουσαν τον Βούρβαχη, αλλά αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούν να ασχοληθούν με την υπόθεση, διότι στην πιάτσα ακούγεται πως κάποιοι διαιτητές έχουν ήδη σπάσει. Μέχρι και για τους τρόπους της οικονομικής δοσοληψίας έχουν μιλήσει και σύντομα αναμένεται να διαβούν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου.

*Επειδή κάποιοι αγνοούν τι ακριβώς είναι η πυραμίδα, ας δούμε τι αναφέρει το ρεπορτάζ. Η πυραμίδα της διαιτησίας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τέτοια εγχειρήματα με την προσθήκη διαιτησίας για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο.

*Η πυραμίδα φέρεται να στήθηκε από πρώην διαιτητή και τη σύζυγό του, που θέλησαν έτσι να εκμεταλλευθούν τις γνωριμίες τους. Όσοι πείστηκαν να συμμετάσχουν εξαρχής κατέβαλαν ένα ποσό, που σύμφωνα με τις διαρροές ανερχόταν στα 400 ευρώ.

*Από κει και πέρα, κάθε μέλος της πυραμίδας καταβάλει 50 ευρώ μηνιαία συνδρομή. Εκτός και αν στο μεσοδιάστημα πείσει και άλλους να μπουν στο κλειστό κλαμπ.

*Στα τέσσερα νέα μέλη που θα προτείνει, αυτόματα σταματάει να πληρώνει το πάγιο μηνιάτικο των 50 ευρώ. Μέσα από την προσπάθεια όλων να προσαρτήσουν νέα μέλη, η πυραμίδα γιγαντώθηκε.

*Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην ποδοσφαιρική πιάτσα, στόχος της πυραμίδας ήταν η προώθηση ταξιδιωτικών πακέτων, με τα εισιτήρια να αγοράζονται από συγκεκριμένη εταιρεία που ανέβασε τον συνολικό της τζίρο στο… ταβάνι σε περίοδο κρίσης.

*Με απλά λόγια, οι εμπλεκόμενοι λειτουργούν ως μεσολαβητές στην συγκεκριμένη εταιρεία και λόγω της κερδοφορίας που υπάρχει συχνά έχουν τη δυνατότητα να δωρίζουν διήμερα ή τριήμερα ταξίδια. Τους διαιτητές βέβαια δεν τους ενδιέφεραν τα ταξίδια.

*Τους ενδιέφερε η παρουσία τους στα γήπεδα, ο ορισμός τους στους αγώνες της κατηγορίας στην οποία ανήκαν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σφυρίζουν κάθε Κυριακή και να ανεβαίνουν σιγά σιγά τις κατηγορίες.

*Στην πυραμίδα φέρεται να έχουν συμμετοχή και διαιτητές που διευθύνουν αγώνες στην Σούπερ Λίγκα και μάλιστα λέγεται πως ένας απ’ αυτούς είναι και το δεξί χέρι του ανθρώπου που τη δημιούργησε. Θέση – κλειδί στην υπόθεση έχει και ένας άνθρωπος που την περασμένη σεζόν έλυνε και έδενε στον χώρο της διαιτησίας, ενώ, παράλληλα, με τις επαφές του «στρατολόγησε» αρκετό κόσμο.

*Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν έχουν βάσει οι πληροφορίες, βοήθησε τους διαιτητές που είναι μέλη του κλειστού κλαμπ να διευθύνουν αρκετά παιχνίδια. Κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο Βούρβαχης σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ στην ΕΠΟ.

*«Βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα ορίζονται αρκετά συχνά οι ίδιοι διαιτητές και κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους βοηθούς αλλά και τους παρατηρητές», είπε ο Χανιώτης. Αντίδραση βέβαια δεν υπήρξε, επειδή αντιλήφθηκαν όλοι πως το άνοιγμα τέτοιας συζήτησης μπορούσε να παρασύρει όχι μόνο το διαιτητικό οικοδόμημα, αλλά ενδεχομένως και ολόκληρη την ΕΠΟ.

*Κάποια στιγμή ενεπλάκη με την πυραμίδα και ο Κύρος Βασσάρας. Ο επικεφαλής για την εκπαίδευση και τη βελτίωση των διαιτητών αντέδρασε άμεσα και ανακοίνωσε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για την αποφυγή της επαγγελματικής εξόντωσής του.

*«Όλοι γνωρίζουν ότι η ιδιότητα που έχω στην ΕΠΟ είναι αυτή του Συμβούλου Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης και η αποκλειστική μου ευθύνη και αρμοδιότητα είναι η εκπαίδευση διαιτητών και η παροχή συμβουλών σε θέματα και προγράμματα εκπαίδευσης, χωρίς την παραμικρή μου δυνατότητα ανάμιξης σε θέματα αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών σε οποιαδήποτε κατηγορία ποδοσφαίρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο άλλοτε κορυφαίος έλληνας διαιτητής. Στη συνέχεια υπογράμμισε την εντιμότητά του και το ήθος του και μάλιστα εκτίμησε ότι γνωρίζουν όλοι οι έλληνες φίλαθλοι τα ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

*«Αυτή η εντιμότητα, όμως, προφανώς δεν αρέσει σε κάποιους και παρότι δέχθηκα δολοφονική επίθεση στο παρελθόν κάτω από το σπίτι μου με σκοπό τη βιολογική μου εξόντωση, ώστε να μην αναλάβω κάποιο πόστο στη διαιτησία, τώρα που η ΕΠΟ, αναγνωρίζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου, με καλεί σε αυτή τη θέση, δυστυχώς επιχειρείται πάλι η επαγγελματική μου εξόντωση για τους ίδιους λόγους», συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο Βασσάρας. Βέβαια, τον λόγο από δω και πέρα έχει η Δικαιοσύνη, τόσο με την προκαταρκτική που διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας όσο και με την προσφυγή του Κύρου.

*Αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού λόγω κάποιας ξαφνικής υποχρέωσης που προέκυψε για τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαπαλάκη. Η αναβολή αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που προσδοκούν να πετύχουν την τιμωρία της ΑΕΚ.

*Με επιχείρημα ότι μέσα από την απόφαση των πειθαρχικών επιτροπών της ΕΠΟ αποδεικνύεται η σύνδεση της «Ένωσης» και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εμείς βέβαια σας είχαμε ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα για τις κινήσεις που γίνονται προκειμένου να τιμωρηθεί η ΑΕΚ, αλλά ο νικαιώτης επιχειρηματίας αντέδρασε άμεσα με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

*Ο Μελισσανίδης προσέφυγε και στα αστικά και στα ποινικά δικαστήρια κατά των μελών και στις δύο επιτροπές της ΕΠΟ επειδή τον χαρακτήρισαν παράγοντα της ΑΕΚ χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μόνο με δημοσιεύματα και εκτιμήσεις, που αποκλείεται να γίνουν αποδεκτά από κάποιο δικαστήριο.


Σχολιάστε εδώ