Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πάνε σε μετωπική με την ΕΠΟ!

Το αντιλήφθηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Το σφυροκόπημα από τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τις μεγάλες διαφορές, οι οποίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες από την προκλητική συμπεριφορά των ανθρώπων που κουμαντάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ατμόσφαιρα είχε βαρύνει επικίνδυνα από το πρωί της Πέμπτης όταν στο ΔΣ της ΕΠΟ ανακοινώθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η παρουσία του Γιάννη Τσαχειλίδη στην προεδρία προκάλεσε εμφράγματα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι διαρροές για τη δυσφορία προετοίμασαν το έδαφος για τις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Ο Πειραιώτης αντικατέστησε τον Χριστόφορο Ζωγράφο παρά το γεγονός ότι έναν χρόνο νωρίτερα είχε αποπεμφθεί από την ΚΕΔ. Η δικαιολογία που βρήκαν στην ΕΠΟ ανέφερε ότι τότε απλά έκαναν το χατίρι του Τσαχειλίδη, ο οποίος ήθελε να φύγει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους τον Γενάρη του 2014. Μόνο που τότε έμεινε για άλλους πέντε μήνες στο πόστο του. Προφανώς δεν φοβόταν εκείνη την περίοδο. Ο φόβος γεννήθηκε μετά την αντικατάστασή του.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Τσαχειλίδης μπήκε για πρώτη φορά στην ΚΕΔ το 2012 από τους ίδιους ανθρώπους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για τη συγκρότηση των διαφόρων επιτροπών και των πινάκων διαιτησίας. Ολόκληρη δικογραφία σχημάτισαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας για όσα συνέβησαν στην ΕΠΟ και στη διαιτησία εκείνο το καλοκαίρι. Το πόρισμα του Αριστείδη Κορέα για την εγκληματική οργάνωση στηρίζεται και στα στοιχεία εκείνης της περιόδου.

Προκλητική θεωρούν σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και την επιστροφή του Φραγκίσκου Σωμαρακάκη, ο οποίος ήταν μέλος της ΚΕΔ από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2014. Τον επέλεξε ο Γιώργος Καραμελίδης και τον απέπεμψε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, όταν ο Γιώργος Σαρρής δέχθηκε την επιθυμία του Ολυμπιακού να αλλάξουν οι πρωταγωνιστές στην ελληνική διαιτησία.

«Έχει πολύ καλά στατιστικά για όλους τους διαιτητές και τους βοηθούς», εξηγούσε το μεσημέρι της Παρασκευής για την επιλογή του Σωμαρακάκη ο Γιώργος Βούρβαχης, ο οποίος τα βρήκε εκ νέου με τον Γκιρτζίκη και προφανώς στηρίζει όλες τις αποφάσεις του.

«Η περίοδος της προκλητικής ανομίας σας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, ώστε να μας παρουσιάζετε απόλυτα φυσιολογικά και χωρίς ίχνος ντροπής μια σύνθεση της ΚΕΔ καρικατούρα της προηγούμενης, το πρόβλημα δεν είναι δικό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΕΚ.

«Η χυδαιότερη όλων των εποχών ύβρις σας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προ καιρού ολοκληρωθεί. Καλείστε να καταλάβετε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της νέμεσης. Και δεν θα γλυτώσετε την τίσιν.

Η τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου κάπου εδώ ολοκληρώνεται. Αφήστε το να βρει το δρόμο του», πρόσθεσαν οι «κιτρινόμαυροι».

«Οι αλλαγές στην ΚΕΔ πολύ φοβούμαστε ότι απλά εξυπηρετούν ό,τι και τα προηγούμενα πρόσωπα και ήδη η καχυποψία είναι διάχυτη. Όμως από φέτος ο ΠΑΟΚ δεν θα ανεχθεί παρόμοια με τα περυσινά φαινόμενα», ήταν το μήνυμα από τον «δικέφαλο» του Βορρά μέσω του Δημοκράτη Παπαδόπουλου, αντιπροέδρου της ομάδας.

«Να φροντίσει ο κ. Πρόεδρος της ΕΠΟ πρωτευόντως τα του οίκου του, ώστε να επιλαμβάνονται τα αρμόδια εσωτερικά πειθαρχικά όργανα με την υποχρέωση πίστης και επιμέλειας που επιβάλλει το αυτοδιοίκητο για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ακεραιότητα των Πρωταθλημάτων, καθώς και να μην ενημερώνονται οι υπερεθνικές αρχές με τουλάχιστον ανακριβείς και ελλιπείς αναφορές από τα επιφορτισμένα με τη διασφάλιση τήρησης της νομιμότητας όργανα της ΕΠΟ», ανέφερε η προτροπή του Παναθηναϊκού.

Την πληρώνει ο Άρης!

Παράπλευρη απώλεια της αντιπαράθεσης που υπάρχει είναι ο Άρης! Από την ΕΠΟ σκαρφίστηκαν διάφορα τεχνάσματα για να μπλοκάρουν την άνοδο των «κίτρινων» στη Φούτμπολ Λιγκ επειδή θεωρούν ότι ο Άλεξ Κάλας έχει συμπλεύσει με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μέχρι και στον ΚΑΠ έβαλαν ειδικό κανονισμό για να μη συμπληρώνονται τα πρωταθλήματα με ομάδες από την αμέσως μικρότερη κατηγορία αν παρουσιάζεται κάποιο κενό πριν από την υπογραφή της προκήρυξης. Στη Φούτμπολ Λιγκ είχαν αποφασίσει από πέρσι τη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος με 20 ομάδες. Με την έγκριση και της ΕΠΟ! Αλλά παρά την αποχώρηση του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου, στο πάρκο Γουδί αποφάσισαν να μπλοκάρουν την κάλυψη των κενών θέσεων για να μην ανέβει ο Άρης και έτσι αυξηθούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Σχολιάστε εδώ