Ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και (άρα) νομιμοποίηση της μεταναστευτικής ροής

Έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή το καταψηφίζουν, ενώ το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών».

Το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια, συνοπτικά, τροποποιεί τον προηγούμενο ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση), προσαρμόζοντάς τον στην απόφαση του ΣτΕ (460/2013), που τον είχε κρίνει αντισυνταγματικό.
Καταργείται (ευτυχώς) η δυνατότητα κτήσης ιθαγένειας με μόνη προϋπόθεση τη γέννηση στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις εδώ από τους βουλευτές του ΚΚΕ: «Το νομοσχέδιο ενσωματώνει την οδηγία 2011/98/33 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ”υλοποιεί τη γενικότερη κατεύθυνση κεφαλαίου, κρατών-μελών και ΕΕ” για απόλυτη σύνδεση της μετανάστευσης με την αγορά εργασίας, αλλά και την οδηγία 2014/36/ΕΕ για τους εποχικούς μετανάστες, προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια στους εργοδότες».

Nα επισημάνω εδώ: «Άλλο λοιπόν τα εργασιακά δικαιώματα των νόμιμων μεταναστών (αυτονόητα είμαστε υπέρ) και άλλο η μαζική νομιμοποίηση χθεσινών αφιχθέντων στον ελλαδικό χώρο». («ΠΑΡΟΝ», στη στήλη μου, 29.11.2009)

Γράφαμε επίσης: «Αναγκαία η προστασία του εθνικού μας κράτους από την ανεξέλεγκτη, παράνομη είσοδο αγνώστου αριθμού μεταναστών, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εισροή αυτή στην περιοχή του Αιγαίου, ιδιαίτερα ”επιβεβαρυμένη” και από άλλες ”διεκδικήσεις”… Το πρόβλημα για την Ελλάδα, με τα δεδομένα ”ανοιχτά” εθνικά μέτωπα, το γνωστό δημογραφικό πρόβλημα και τη ραγδαία όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν περιορίζεται απλώς στην κοινωνική διάσταση.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης, με μέσα δραστικά και αποτελεσματικά, της λαθρομετανάστευσης είναι για την Ελλάδα ζήτημα εθνικής επιβίωσης».
(«ΠΑΡΟΝ», 1.6.2009).

Για μας, πρωταρχικός στόχος, εδώ και χρόνια, ήταν και παραμένει η άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Δουβλίνο 2. ΝΑΙ στις άδειες παραμονής, στη διαμονή με νόμιμα έγγραφα και στα εργασιακά δικαιώματα, ΟΧΙ στην απόδοση ιθαγένειας

e-mail: [email protected]


Σχολιάστε εδώ