ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι υπέρ των δανειστών

Ισχυρίζονται ότι η απόφαση του κ. Τσίπρα βάζει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, θέτει υπό αμφισβήτηση την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διχάζει κατά τρόπο επικίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Από τις αντιδράσεις τους καθίσταται σαφές ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα τούς αιφνιδίασε και ανέτρεψε πλήρως τους όποιους σχεδιασμούς είχαν κάνει και σκόπευσαν να υλοποιήσουν.

Ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι το ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν θα είναι «ναι ή όχι στη συμφωνία» αλλά «ευρώ ή δραχμή». Και πρόσθεσε: «Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος». Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταφέρονταν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς (Άδ. Γεωργιάδης) κατά του πρωθυπουργού, ενώ άλλοι (Κυρ. Μητσοτάκης) ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών.

Από την πλευρά του, ο Στ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας αποφάσισαν «να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής και να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη» και ότι «ρίχνουν την πατρίδα στον γκρεμό».

Εμφανίσθηκε, δε, βέβαιος ότι «οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί τη χώρα σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες, ενώ τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος. «Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις», τόνισε, «οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας».


Σχολιάστε εδώ