Καμπανάκι για τη Θράκη χτυπούν 47 βουλευτές

Τη σχετική επιστολή, που εστάλη προς την πρόεδρο της Βουλής, υπογράφουν 57 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Κ. Καραμανλής, το όνομα του οποίου -σημειωτέον- είναι τελευταίο στον κατάλογο. Με την υπογραφή του ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να υπογραμμίσει την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη και για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον Ελληνισμό η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που σε συνδυασμό με παραλείψεις, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις και διοικητικές αστοχίες των τελευταίων χρόνων έχουν φέρει τη θρακιώτικη κοινωνία ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου. «Η εκτίναξη της ανεργίας, κυρίως των νέων ανθρώπων, οδηγεί στη μετανάστευση, με συνέπεια τη δημογραφική απογύμνωση της περιοχής, την ανατροπή της δημογραφικής ισορροπίας και τη στρέβλωση ακόμη και της δίκαιης εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, αυτοδιοικητικό και κοινοβουλευτικό», τονίζουν στην επιστολή τους οι βουλευτές.

«Όλα αυτά», σημειώνουν, «αναζωπυρώνουν επικίνδυνους ντόπιους ή ξενοκίνητους εθνικισμούς, διευκολύνουν τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου, επαναφέρουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και επιστρέφουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω».

Επικαλούνται δε το αποτέλεσμα των τελευταίων ευρωεκλογών, που, όπως τονίζουν, επιβεβαιώνει τα παραπάνω και «γεννά σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν από εμάς να το προσπεράσουμε αδιάφορα».

Σε δήλωσή του, ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι η ακριτική Θράκη «αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να συνεννοηθούν εθνικά τα πολιτικά κόμματα και την καλύτερη αιτία για να ενωθούν δημιουργικά όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, ώστε να προχωρήσουμε με επιτυχία στο επόμενο βήμα».

Η κατάσταση στην περιοχή της Θράκης είναι κατά πολύ χειρότερη από κάθε άποψη σε σχέση με όσα αναφέρονται στην επιστολή των βουλευτών και ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη να αναληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες και να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα που θα αποτρέψουν τα χειρότερα και σε εθνικό επίπεδο.


Σχολιάστε εδώ