ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Χρόνια πίσω μάς πήγε ο Επίτιμος, τότε που ως αρχηγός της ΝΔ είχε κατεβάσει τις κυράτσες του Κολωνακίου να διαδηλώσουν κατά του μεγάλου αντιπάλου του, του Ανδρέα, κρατώντας κατσαρόλες. Και γέλαγε ο κόσμος. Είχαν χάσει τον λουφέ… Η μόνη διαφορά με την προχθεσινή συγκέντρωση ήταν ότι έλειπαν οι κατσαρόλες…

***

Μπορεί οι περί τον Αντ. Σαμαρά να υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις του με τον Κ. Καραμανλή έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο καιρό, η αλήθεια ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική. Ούτε η διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ τους έχει γεφυρωθεί ούτε η -αμοιβαία- καχυποψία έχει εκλείψει. Και γι’ αυτό ακριβώς το τελευταίο… κάνει ό,τι μπορεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στη συνάντηση που είχαν προ ημερών στο σπίτι του, ο κ. Σαμαράς δεν ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή ότι σκόπευε να συναντηθεί με άλλους πρώην πρωθυπουργούς. Το πληροφορήθηκε την επομένη από τα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά δεν… χάρηκε ιδιαίτερα.

***

Τον αντικαταστάτη του Κ. Καραγκούνη για τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναζητεί ο Αντ. Σαμαράς και -όπως λένε οι πληροφορίες- έχει ξεκινήσει ήδη τις διερευνητικές επαφές. Για την ακρίβεια, ψάχνει για ένα πολιτικό στέλεχος με μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία και το κυριότερο με καλές διασυνδέσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Κάτι που είναι εύλογο να μη διαθέτει ακόμη τουλάχιστον ο κ. Καραγκούνης. Επιδίωξη του Σαμαρά είναι ο νέος εκπρόσωπος του κόμματος να διαθέτει πιο αιχμηρό πολιτικό λόγο, δεδομένου ότι τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό θα «αγριέψουν» το επόμενο διάστημα και η Νέα Δημοκρατία θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Το όνομα του Μ. Βορίδη συζητήθηκε και απορρίφθηκε για πολλούς και διαφόρους λόγους, πολλοί από αυτούς είναι γνωστοί τοις πάσι…

***

«Πυρ και μανία» κατά του Αντ. Σαμαρά εμφανίσθηκε η Ντ. Μπακογιάννη στην τελευταία συνάντησή της με τον Κ. Καραμανλή. Αντίθετα με όσα διέρρευσαν στη συνέχεια, τα εσωκομματικά ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης, με πρωτοβουλία, όπως λένε οι πληροφορίες, της κ. Μπακογιάννη. Καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του κ. Σαμαρά και επέμεινε στην… πάγια θέση της να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανατροπή του. Εμφανίστηκε δε βέβαιη ότι η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει με την υπογραφή (και την ψήφισή της από τη Βουλή) της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών.

***

Πληροφορούμαι εγκύρως ότι στις διάφορες συνάξεις των προσκείμενων στην ηγεσία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας την… τιμητική τους έχουν κατά βάση δύο πρόσωπα: Η Ντ. Μπακογιάννη και ο Ν. Δένδιας. Η κριτική που τους ασκείται για την τακτική που ακολουθούν όλο το τελευταίο διάστημα είναι σκληρή, οι χαρακτηρισμοί που τους αποδίδονται είναι βαρύτατοι, μειωτικοί έως και συκοφαντικοί. Τα βέλη παίρνουν ξώφαλτσα και τον Κ. Καραμανλή, όπου οι… «αρχηγικότεροι του αρχηγού» διερωτώνται πώς είναι δυνατόν εξαρχής να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές περιεχόμενό της.


Σχολιάστε εδώ