Βάζουν πλάτη στους δανειστές Σαμαράς – Θεοδωράκης

Με τη στάση τους αυτή προσφέρουν «άλλοθι» στο ΔΝΤ, τον Β. Σόιμπλε και τους… ακολούθους του να σφίξουν κι άλλο τη θηλιά στη χώρα μας, να ζητήσουν ακόμη πιο επώδυνα μέτρα. Έφτασαν μάλιστα να συζητούν σοβαρά και δημόσια σενάρια… ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης, προς μεγάλη ικανοποίηση των δανειστών που επιθυμούν διακαώς να «απαλλαγούν» μια ώρα νωρίτερα από τον Αλ. Τσίπρα, που αρνείται να υποταχθεί στις εντολές τους.

Οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού ξεπέρασαν όμως και αυτόν τον κακό εαυτό τους, αφού όσα το προηγούμενο διάστημα έλεγαν εντός της ελληνικής επικράτειας, τα επανέλαβαν κι εκτός, συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, όπου έσπευσαν να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τους δανειστές να πιέσουν κι άλλο τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί μια κάκιστη συμφωνία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τα «κραυγαλέα λάθη» που έγιναν τους τελευταίους μήνες και για «ψέματα που ειπώθηκαν» από τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παραβαίνοντας για μια ακόμη φορά τον κανόνα που λέει ότι εκτός Ελλάδος δεν βάλλουμε κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Αντίθετα, δεν είπε ούτε λέξη για τα εξοντωτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, για τις πρακτικές που ακολουθούν και που ισοδυναμούν με ευθεία αμφισβήτηση της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας.

Είναι προφανές, αυτό που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Σαμαράς επενδύει στην αποτυχία της κυβέρνησης, ενδεχομένως και στην καταστροφή της χώρας, διότι θεωρεί ότι έτσι θα επανέλθει στην εξουσία που έχασε τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης επανέλαβε από τις Βρυξέλλες, όπου είχε κύκλο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει όποια και αν είναι η συμφωνία που θα κάνουν κυβέρνηση και δανειστές, όποια μέτρα και αν αυτή περιλαμβάνει, όσο επώδυνα και αν είναι για τον ελληνικό λαό. Με τον τρόπο αυτό όμως έστειλε μήνυμα προς την άλλη πλευρά να πιέσει κι άλλο τον πρωθυπουργό, να ζητήσει κι άλλα μέτρα. Στράφηκε δε και κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν ήταν έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις και ότι βασίσθηκε στην παλιά συνταγή που είναι… φόροι, φόροι, φόροι. Εκεί που πραγματικά «απογειώθηκε» ο κ. Θεοδωράκης ήταν στη συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών Π. Μοσκοβισί. Πρώτα του εγγυήθηκε προσωπικά (!) ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με οποιοδήποτε τίμημα. Στη συνέχεια τον διαβεβαίωσε ότι σε ανάλογο κλίμα είναι και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει «να τελειώνει αυτό το μαρτύριο και να υπάρξει μια νέα εποχή», άσχετα με το ότι τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές θα παρατείνουν το μαρτύριο των Ελλήνων και η νέα εποχή θα αργήσει πολύ να έρθει.


Σχολιάστε εδώ