Απειλεί την ΕΟΚ η γκάφα για τη διαφορά με το Μαυροβούνιο!

Ο αποκλεισμός αποδόθηκε σε κακούς υπολογισμούς της ΕΟΚ και σε άγνοια των κανονισμών από ανθρώπους που πληρώνονται για να ενημερώνουν προπονητές και
αθλητές τι ακριβώς ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις. Με συνέπεια τη λανθασμένη ενημέρωση του προπονητικού επιτελείου. Ουσιαστικά μέσα από τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας άρχισε άτυπα η κούρσα διαδοχής του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την προεδρία της ομοσπονδίας. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, έγινε αντιληπτή η διάθεση να χτυπηθεί ο άνθρωπος που έβγαλε στον αφρό το ελληνικό μπάσκετ.

«Για όλα φταίει ο Βασιλακόπουλος. Ακόμα και για την οικονομική κρίση», δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Μπορεί να ισχύει στην περίπτωσή του ότι «αν δεν παινέσεις τον συνεργάτη σου, ίσως γυρίσει να σε πλακώσει», αλλά ο Πατρινός απλά εξέφρασε την άποψη που βρίσκει σύμφωνους αρκετούς ανθρώπους του αθλήματος.

Ιδιαίτερα σημαντική για την υπόθεση ήταν η γραπτή τοποθέτηση του Δικαιουλάκου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε σε άλλα ζητήματα που απασχολούν όλους όσοι ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ και όχι στο ανθρώπινο λάθος για τη διαφορά που χρειαζόταν η Εθνική προκειμένου να μπει στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ.

«Ας ελπίσουμε να έχουμε μάθει πλέον από αυτήν την «ήττα – λάθος» αλλά και από τις απίστευτες εμφανίσεις της Εθνικής, να επανεξετάσουμε και να λειτουργήσουμε διαφορετικά στην ομοσπονδία, να οργανωθούμε ακόμα περισσότερο και ακόμα πιο ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με την Εθνική γυναικών αλλά και το γυναικείο πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος έλληνας προπονητής στο γυναικείο μπάσκετ.

***

Τέλος ο Σλούκας για τον Ολυμπιακό

Το πάλεψαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος να κρατήσουν τον Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό, αλλά έπειτα από τη συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής στον Πειραιά σήκωσαν ψηλά τα χέρια. Πάλεψαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να πείσουν τον διεθνή γκαρντ να προτιμήσει το «τριφύλλι», αλλά παρά την εξαιρετική προσφορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε κάτι καλύτερο να δώσει: Ο Ζοτς κέρδισε εξαρχής την εκτίμηση του «Σλούκι Λουκ» με την ανάλυση του πλάνου που έχουν στη Φενέρ και του ρόλου που δημιούργησε για εκείνον.

Στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να καλύψουν το κενό με την απόκτηση είτε του Δημήτρη Σταμάτη από τον Πανιώνιο, ο οποίος όμως ενδιαφέρει και την ΑΕΚ.

Έχουν, όμως, και επιλογή από την κοινοτική αγορά. Παράλληλα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αυξήσει την επόμενη σεζόν τον ρόλο του Βασίλη Μουράτου, τον οποίο εκτιμούν ιδιαίτερα στον Πειραιά και θεωρούν πως μπορεί να εξελιχθεί σημαντικά μέσα από τη συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όμως και για τον Παναθηναϊκό. Διότι οι «πράσινοι» κυνήγησαν τον Σλούκα όταν αντιλήφθηκαν ότι μειώνονται οι πιθανότητες επιστροφής του Νικ Καλάθη. Το θέμα του τελευταίου βέβαια παραμένει ανοικτό, όμως η απόφαση να δοθούν στον μέχρι πρότινος παίκτη του Ολυμπιακού τα χρήματα που προορίζονταν για τον Καλάθη αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι ο ομογενής γκαρντ σκέφτεται σοβαρά να εξαντλήσει τα περιθώρια για εξεύρεση συμβολαίου και χρόνου συμμετοχής στο NBA.


Σχολιάστε εδώ