Ήταν ένας θηλυκός Ερμής…

Σήμερα, έπειτα από πολλά χρόνια συστηματικής έρευνας, ”πρέπει να έχω δει (υποτιτλισμένες) σχεδόν όλες τις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Τις λατρεύω. Λατρεύω την ίδια. Ακόμη αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να παραμένει άγνωστη εκτός Ελλάδας! Οι ταινίες της είναι εμποτισμένες από χαρά και ζωτικότητα, παραμένουν καλοήθεις σε έναν δυσάρεστο και καταστροφικό κόσμο. Μου θυμίζουν τον Ντίκενς, πρέπει να σας πω. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε ένας θηλυκός Ερμής, ήταν η ενσάρκωση μιας επιδέξιας ευελιξίας, μιας δυναμικής προσαρμοστικότητας, που είναι απαραίτητη στον κόσμο των τεχνών. Γι’ αυτό την επέλεξα για το εξώφυλλο”».

***

*Τόσο θετικό λόγο αποκλείεται η Αλίκη να είχε ακούσει όσο ζούσε (πέθανε τον Ιούλιο του 1996) από έλληνα θεατρικό συντάκτη και κριτικό. Τα λόγια ανήκουν στη σκωτσέζα συγγραφέα Άλι Σμιθ, από τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο του «Βήματος» Γρηγόρη Μπέκο. Εδώ που τα λέμε, τα αξίζει η Αλίκη Βουγιουκλάκη, με τις ταινίες της οποίας μεγάλωσαν γενιές και γενιές, και μεγαλώνουν ακόμα και σήμερα.

***

*Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης θα γίνει “ο τέλειος άντρας”. Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει ανοίξει τα επαγγελματικά… φτερά του και στην Κύπρο, ετοιμάζεται να κάνει μια guest εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά του Alpha “Το σόι σου”, στο επεισόδιο που θα προβληθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου με τίτλο “Ο τέλειος άντρας” – ρόλος που καλείται να τον ενσαρκώσει ο ηθοποιός. Ο γοητευτικός guest θα περάσει μια νύχτα με την Μπέλα (Βίβιαν Κοντομάρη), που εξακολουθεί να είναι η ανύπαντρη της οικογένειας και η οποία το επόμενο πρωί θα τρέξει να τα διηγηθεί όλα στην αδερφή της Λυδία (Βάσω Λασκαράκη).


Σχολιάστε εδώ