Έντονη κόντρα Στρατούλη – Ράπανου

Το αρχικό αίτημα και αργότερα απόφαση του υπουργείου Εργασίας για εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ από το ΕΤΑΤ (Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων) συνάντησε αρχικά την αντίδραση των φιλοεργοδοτικών συνδικαλιστών στην ΟΤΟΕ αλλά και την άρνηση του προέδρου της Alpha Bank Βασ. Ράπανου να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση! Τελικά τα χρήματα βρέθηκαν από τον κοινό λογαριασμό των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, έπειτα από παρέμβαση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «ΠΑΡΟΝ», που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, μετά την απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΤ να δώσει τελικά τα 150 εκατ. ευρώ ως δάνειο μόλις τριών ημερών και εντόκως προς το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων, ο πρόεδρος της Alpha Bank αρνήθηκε να προχωρήσει στην εκταμίευση του ποσού (ο λογαριασμός του ΕΤΑΤ είναι στην Alpha Bank), επικαλούμενος τυπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι νομικές υπηρεσίες της τράπεζας δεν συμφωνούσαν μετά την επιφύλαξη που συνόδευε τη σχετική απόφαση της προέδρου του ΕΤΑΤ αλλά και λόγω μη απαρτίας του ΔΣ της τράπεζας προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ράπανος επανήλθε αργά το απόγευμα της Παρασκευής δηλώνοντας στους Π. Σκουρλέτη και Δ. Στρατούλη τη σύμφωνη γνώμη της τράπεζας για την εκταμίευση του ποσού.

Όταν τα χρήματα βρέθηκαν μέσω του Δημοσίου και μπήκαν στους λογαριασμούς, ο κ. Β. Ράπανος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη προκειμένου να προσφέρει χείρα βοηθείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Στρατούλης φέρεται να είπε: «Κύριε Ράπανε, με τη στάση σας, εσείς προσωπικά και η τράπεζά σας, υπονομεύετε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται για τη χώρα».


Σχολιάστε εδώ