Στην Αθήνα άνθρωπος της ΟΥΕΦΑ για Μαρινάκη!

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 200.000 ευρώ για να αποφύγει την προφυλάκιση. Επίσης υποχρεώθηκε να δηλώνει «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, την 1η και στις 15. Ο τρίτος περιοριστικός όρος ήταν η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται πρώτη φορά στην Ελλάδα για κατηγορίες που αφορούν το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας έχουν πειστεί πως υπάρχουν σοβαρές και ισχυρές ενδείξεις για τη συμμετοχή του Μαρινάκη στην εγκληματική οργάνωση και για τέλεση των πέντε κακουργηματικών πράξεων που συμπεριλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο. Με την απόφασή τους ο ανακριτής και ο εισαγγελέας έδειξαν επίσης την πρόθεση των δικαστικών αρχών να επιβάλουν την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο πλήττεται εδώ και χρόνια από την αναξιοπιστία.

Στον Πειραιά προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις εξελίξεις. Ο Μαρινάκης, μάλιστα, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση και διεμήνυσε ότι παραμένει πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά από την πρώην Σχολή Ευελπίδων κατέστη σαφές ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στη λήψη κάποιας απόφασης που αφορά καθαρά ποδοσφαιρικό θέμα. «Σε αυτή την περίπτωση θα εκδοθεί αυτόματα ένταλμα σύλληψης», υποστήριξαν όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία που ακολουθούν ανακριτές και εισαγγελείς.

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης που εξέδωσαν οι δικαστικοί λειτουργοί, στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αποφάσισαν να εξαντλήσουν κάθε δικαίωμα που τους παρέχουν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Οι «πράσινοι» έστειλαν από το απόγευμα της Παρασκευής στην ΟΥΕΦΑ όλο τον φάκελο με τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, με αίτημα να αποκλείσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τους «ερυθρόλευκους» από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλες ομάδες που οι παράγοντές τους μπλέχθηκαν σε στημένους αγώνες ή αντιμετώπισαν κατηγορίες όπως αυτές που βαρύνουν τον Μαρινάκη.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την άφιξη στην Ελλάδα ενός απεσταλμένου της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον ειδικό ανακριτή. Στη Νιόν θέλουν να συζητήσουν με τον Γιώργο Ανδρεάδη πριν πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, τα δεδικασμένα με Φενέρ, Ολυμπιακό Βόλου, Μέταλιστ και Γιουβέντους ενισχύουν τα επιχειρήματα του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά τον Μαρινάκη, οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν αύριο το απόγευμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Γιάννη Βρέντζο να εμφανίζεται ως πιθανός αντικαταστάτης εφόσον τελικά αποχωρήσει από την προεδρία ο νυν ιδιοκτήτης.


Σχολιάστε εδώ