Στα ενδότερα των ομάδων

*Εδώ και μήνες χτυπούν τον Πατέρα όσοι βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Μαρινάκη. Οι επιθέσεις κορυφώθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε εστιατόριο των νοτίων προαστίων.

*Λέγεται στον Πειραιά ότι ο Πατέρας επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο για να παίξει τον ρόλο του συντονιστή στις ενέργειες που γίνονται κατά του Μαρινάκη. Η επόμενη διαρροή μπορεί να καταδείξει τον άλλοτε μέτοχο του «τριφυλλιού» ως μνηστήρα για την προεδρία της ΕΠΟ με τη σύμφωνη γνώμη Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ή αλλιώς με την έγκριση των Αλαφούζου, Ιβάν Σαββίδη και Μελισσανίδη.

*Ο Μαρινάκης, πάντως, αποκλείεται να εγκαταλείψει εύκολα τη μάχη. Ποντάρει πολλά στην προοπτική να συσπειρωθούν δίπλα του οι οπαδοί του Ολυμπιακού και επίσης στο γεγονός ότι απέφυγε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

*Εκεί εστίασαν την προσοχή τους οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον μεγαλομέτοχο της πειραϊκής ΠΑΕ όταν διαπίστωσαν την πρόθεση του ειδικού ανακριτή να επιβάλει περιοριστικούς όρους. Ανέδειξαν την επιχειρηματική δράση του Μαρινάκη και την ανάγκη για συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να διαφοροποιήσουν τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν σε άλλους κατηγορούμενους.

*Σε αρκετές στιγμές της απολογίας του ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε στον Γιώργο Ανδρεάδη ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση από τον αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο για το πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου που αφορούσε τα στημένα του 2011. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι», το κατηγορητήριο για εκείνη την υπόθεση κατέρρευσε έπειτα από την πρόταση του εισαγγελέα να μην παραπεμφθεί ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού.

*Τα πράγματα όμως έχουν διαφοροποιηθεί από την ημέρα που έκανε την εισήγησή του ο Παναγιώτης Πούλιος. Μετά την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης στο Συμβούλιο Εφετών, κάποιοι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν και ζήτησαν να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με αντάλλαγμα να υποδείξουν τους κατά τη γνώση τους επικεφαλής του κυκλώματος.

*Λέγεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι όσοι λειτούργησαν ως βαθιά λαρύγγια, στις καταθέσεις τους έστρεψαν το ενδιαφέρον του Συμβουλίου Εφετών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οπότε ενδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις και προς αυτήν την κατεύθυνση.

*Είχε και άλλα επιχειρήματα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Κάποια από αυτά αφορούσαν την αλλαγή των καταθέσεων από μια σειρά μαρτύρων, με ειδική αναφορά στον Αλέξη Κούγια.

*Εκτός του γνωστού δικηγόρου και προέδρου της Παναχαϊκής, τις αρχικές καταθέσεις τους διαφοροποίησαν η άλλοτε φίλη του πρώην προέδρου της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, η Αικατερίνη Τσ., αλλά και ο Κύρος Βασσάρας για μια άλλη υπόθεση. Στις αλλαγές των καταθέσεων ποντάρει πολλά ο Μαρινάκης, σε βάθος χρόνου, για να αντιμετωπίσει τα κατηγορητήρια του Αριστείδη Κορέα και του Γιώργου Ανδρεάδη.

*Ένα κομβικό σημείο για τις εξελίξεις είναι εκείνο που αφορά την εφαρμογή των περιοριστικών όρων με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η δήλωση του Μαρινάκη ότι παραμένει πρόεδρος ξεσήκωσε τους πάντες στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που άρχισαν να ψάχνουν τα νομικά και άλλα χαρτιά που κρατάει στα χέρια του ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού.

*Πέρα από τις δικαστικές εξελίξεις, με επίκεντρο την πρώην Σχολή Ευελπίδων, κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου έχει πλέον και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ειδικά έπειτα από την καταγγελία του Ολυμπιακού για παρένθετη διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και την προσπάθεια Εργοτέλη και Απόλλωνα να πετύχουν για τον ίδιο λόγο τον υποβιβασμό της Κέρκυρας!

*Η υπόθεση της «Ένωσης» μπορεί να έπαιρνε άσχημη τροπή εάν υποστήριζαν την καταγγελία τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Βρέντζος, όμως, έστειλε έγγραφο για αναβολή της συζήτησης επειδή είχε σοβαρές επαγγελματικές υποχρεώσεις.

*Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξης Δέδες και ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου, ωστόσο, έπεισαν τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι ο παράγοντας της πειραϊκής ομάδας βρισκόταν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων για την απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκείνη τη στιγμή κλονίστηκαν κάποια μέλη της ΕΕΑ επειδή αισθάνθηκαν πως τους είπαν ψέματα.

*Η απόφαση για την «Ένωση» μπορεί να κρίνει στον μέγιστο βαθμό και την πορεία της καταγγελίας που έκαναν Εργοτέλης και Απόλλων κατά της Κέρκυρας. Διότι εάν γλιτώσουν οι «κιτρινόμαυροι», λογικά θα τη σκαπουλάρουν και οι νησιώτες, παρά το γεγονός ότι η δική τους περίπτωση μοιάζει πιο ξεκάθαρη, μια και υπάρχει το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Γιώργου Λιμπάντση και του Χάρη Κουτσούρη.

*Το παραδέχθηκε άλλωστε ο Λιμπάντσης, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΕΕΑ και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην υπογραφή του συμφωνητικού. Υπόμνημα έστειλε και ο Κουτσούρης, ο οποίος προφανώς κατάφερε και εξασφάλισε τα χρήματα που του χρωστούσαν και ουσιαστικά οδήγησαν στη διαρροή του εγγράφου.

*Γίνεται αντιληπτό σε όλους πως η νέα περίοδος μπορεί να εξελιχθεί σε μια ατελείωτη νομική αντιπαράθεση σε διάφορες επιτροπές αλλά και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Με το σύνθημα από τη μια πλευρά να ‘ναι «ισονομία για όλους» και από την άλλη να φωνάζουν «κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό».

*Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να θίξει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, όπως ακούγεται στους διαδρόμους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας, άλλωστε, στο πάρκο Γουδί έχουν χάσει ένα σημαντικό συναισθηματικό όπλο, με το οποίο πίεζαν την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του αθλητισμού όταν έβγαινε στο προσκήνιο η πρόθεση για νομοθετική παρέμβαση.


Σχολιάστε εδώ