Οι Δείκτες Επίμονης Σχιζοφρένειας, οι εκβιασμοί έξωσης από την Εδέμ του ευρώ και η ΕΡΤ ως υποθηκευμένο αντίδοτο

Η αντοχή αυτής της μαζικής σχιζοφρένειας στη δραστική θεραπευτική αγωγή προκαλεί νευρικές κρίσεις στους κυρίους Γιούνκερ, Σουλτς, Ολάντ και Στουρνάρα, που προφανώς περίμεναν να έχει κλείσει η «παρένθεση» με απόρριψη του πρώτου συνθετικού της οξύμωρης συζυγίας στην προτίμηση των πειραματόζωων του στρατοπέδου.

Όμως, και από την άλλη πλευρά οι δημοσκοπικοί δείκτες φαίνεται να συντηρούν παραισθήσεις στην κυβερνητική ηγεσία, με τον κ. Τσίπρα να μιλά για «ορίζοντα τετραετίας», ως προοπτική εφαρμογής οποιωνδήποτε από τα ράκη προγραμματικών εξαγγελιών του απομείνουν στη διαπραγμάτευση / απογύμνωση. Να μην υποπτεύεται, άραγε, ότι σε περίπτωση παράτασης αυτού του αφόρητης θέας στριπτίζ, και τυχόν «αισίας» (!) κατάληξής του σε συμφωνία / συνθηκολόγηση, εντός ελάχιστου χρόνου θα διαλυθεί κάθε τέτοια παραίσθηση και μαζί θα αρχίσουν να καταρρέουν και τα κεραμίδια σ’ αυτόν τον τόπο;

Άλλο σύμπτωμα κακής επικοινωνίας με την πραγματικότητα είναι το φαινόμενο ότι ύστερα από ένα πεντάμηνο στην κυβέρνηση, στο κορύφωμα διαπάλης με τους εταίρους – δυνάστες και υπό συνεχή βομβαρδισμό εκβιασμών έξωσης από την… Εδέμ του ευρώ, το κρίσιμο όπλο της εσωτερικής ενημέρωσης παραμένει στον αποκλειστικό ουσιαστικά έλεγχο της έξωθεν ελεγχόμενης διαπλοκής.

Κυβέρνηση – συνεργός των εκβιαστών της

Αντί της άμεσης κινητοποίησης για την εξουδετέρωση του πυροβολείου της προπαγάνδας, πρώτη μετεκλογική κίνηση υπουργών, βουλευτών και στελεχών της νέας κυβέρνησης ήταν να σπεύσουν να θρονιαστούν μπροστά στους φακούς και στα φερέφωνα του συστήματος, περιφρονώντας το λαϊκό αίσθημα αηδίας και απέχθειας που περιβάλλει τους λειτουργούς και αυθέντες του.

Φυσικό επακόλουθο μιας τέτοιας επαναστατικής ευκαμψίας είναι η αποθράσυνση μιας αδίστακτης πέμπτης φάλαγγας, που προχωρεί σε καθημερινές εκστρατείες για την υπονόμευση της ενότητας του μετώπου αντίστασης, τον εκβιασμό ή τη σπίλωση και φθορά των σκληρών και αδιάφθορων της νέας κυβέρνησης και τη διεκπεραίωση επιχειρήσεων οικονομικού σαμποτάζ.

Επίσης, το γεγονός ότι το ουσιαστικό μονοπώλιο «ενημέρωσης» χειραγωγείται από το έξωθεν ελεγχόμενο σύστημα διαπλοκής εξακολουθεί να ματαιώνει κάθε δειλή απόπειρα παρουσίασης διαφορετικής εκδοχής, οσοδήποτε έγκυρης και τεκμηριωμένης, από αυτή του κυρίαρχου δόγματος, δηλαδή ότι έξω από το ευρώ δεν υπάρχει παρά η κόλαση της δραχμής, με υποτίμηση 70%, δελτίο σε τρόφιμα και καύσιμα, κλειστές τράπεζες και επιθέσεις στα σούπερ μάρκετ… Με αποτέλεσμα ακόμη και οι «απεργοί» – άνεργοι του Νεωρίου της Σύρου να παπαγαλίζουν αυτήν την αφήγηση τρόμου.

Η -με πεντάμηνη καθυστέρηση- επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που θα μπορούσε να αποτελέσει σωτήριο αντίδοτο στο δηλητήριο της προπαγάνδας και στη διάβρωση της αντίστασης στην υποτέλεια, υπονομεύθηκε με ρουτινιέρικα πολιτικάντικες επιλογές σε στόχους, στελέχωση και πρόγραμμα.

Μια ψηλόθωρη και δημιουργική αντιμετώπιση θα καθιστούσε τη νέα ΕΡΤ ισχυρή, ανταγωνιστική προσφορά αχειραγώγητης και ποιοτικής πληροφόρησης, σοβαρής και «διαβασμένης» ανάλυσης των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων της επικαιρότητας, νηφάλιας και διαφωτιστικής ανταλλαγής έγκυρων απόψεων. Θα μπορούσε να καταστεί -μαζί με το ΑΠΕ- φυτώριο μιας νέας ποιοτικής δημοσιογραφίας αλλά και βάθρο βαθμιαίας ανύψωσης του μέσου κατά κεφαλήν μορφωτικού επιπέδου στη χώρα .

Η ευκαιρία αυτή υπονομεύθηκε με μια «στρατηγική» κίνηση οπισθοδρομικού ριζοσπαστισμού (!), την τοποθέτηση του κεντρικού ειδησεογραφικού δελτίου της ημέρας όχι στις 8 το βράδυ, μέση ώρα του οικογενειακού δείπνου και των δελτίων ειδήσεων από τα κανάλια του συστήματος της διαπλοκής, αλλά μια ώρα αργότερα, μετά τον κορεσμό του κοινού από τον οχετό προπαγανδιστικού ρύπου και την καταφυγή του σε ταινίες, σίριαλ ή όποιο διαθέσιμο υποκατάστατο ψυχαγωγίας.

Έτσι υποσκάφτηκε πρόρριζα κάθε δυνατότητα και προοπτική του εθνικού δικτύου να συναγωνισθεί αποτελεσματικά -σε ακροαματικότητα και σε διαφημιστικά έσοδα- ένα αδίστακτο σε μεθόδους (ως την κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος) σύστημα πλύσης εγκεφάλου, ταγμένο στην υπηρεσία της υπεράσπισης των Μνημονίων, υπονόμευσης της αντίστασης και διαιώνισης της υποτέλειας.

Και έτσι απομένει στους εθελοντές της εθνικής ενημέρωσης, στον χώρο που μένει, να μας πληροφορήσουν ότι σειρά πολλών άρθρων έγκυρων ξένων οικονομολόγων και δύο Νόμπελ της οικονομίας δεν συνυπογράφουν τη σκοτεινή προφητεία του κατακλυσμού στην Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Περισσότερο εστιάζονται στην τεράστια ζημιά που θα προκαλέσει κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία αλλά και στις δυνατότητες επιβίωσης της Ευρωζώνης.

Στα τρία πιο πρόσφατα άρθρα, σε συντηρητικά μάλιστα φύλλα, οι έγκυροι αναλυτές Βόλφγκαγκ Μινχάου, Αμπρόουζ Ίβανς – Πρίτσαρντ και Λάρι Έλιοτ συγκλίνουν στη διάγνωση του τελευταίου στην «Guardian» ότι «ύστερα από πέντε χρόνων καταναγκαστικά έργα, παραμονή μέσα στο ευρώ ισοδυναμεί με επιλογή για ισόβια χωρίς δικαίωμα σε απονομή χάριτος».

* Τζόζεφ Μέγκελε: Γερμανός γιατρός – ερευνητής, αξιωματικός των Ες Ες, ενεργούσε πειράματα ναζιστικής γενετικής και αντοχής σε ακραίες συνθήκες, με πειραματόζωα κρατουμένους στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, προορισμένους για εξόντωση…


Σχολιάστε εδώ