Μετέφερε κόσμο στο Σύνταγμα η ΝΔ

Η παρουσία μεγάλου αριθμού βουλευτών (Ν. Δένδιας, Άδ. Γεωργιάδης, Γ. Βρούτσης, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης κ.ά.), που στο πρόσφατο παρελθόν ορισμένοι εξ αυτών κατείχαν υπουργικά αξιώματα και έχουν ταυτιστεί με τις καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων, κάθε άλλο παρά θετικές εντυπώσεις δημιούργησε. Έδωσε μάλιστα το δικαίωμα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν για αντικυβερνητική εκδήλωση. Είναι γεγονός ότι στην προσπάθεια να κατέβει ο κόσμος στο Σύνταγμα είχαν πρωτοστατήσει όλες τις προηγούμενες ημέρες βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και μέσω sms που στάλθηκαν μαζικά σε χιλιάδες πολίτες, ψηφοφόρους και μη της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία και με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρ. Παπαμιμίκο, από τον οποίο ζητήθηκε να κινητοποιήσει τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις και ει δυνατόν να βάλει λεωφορεία για τη μεταφορά των… διαδηλωτών, στα πρότυπα των πάλαι ποτέ μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων. Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε αδυναμία για κάτι τέτοιο διότι, όπως είπε, δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για να οργανωθεί μια τέτοιου είδους κινητοποίηση.

***

Ήταν υπέρ της διαγραφής της αδελφής του…

Το χάσμα που εδώ και πολύ καιρό, χρόνια για την ακρίβεια, υπάρχει μεταξύ της Ντ. Μπακογιάννη και του (αδελφού της) Κυρ. Μητσοτάκη επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Αφορμή στη συγκεκριμένη περίπτωση στάθηκε η πρωτοβουλία της Ντόρας να επιδιώξει και να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Ο Κυριάκος δεν περιορίσθηκε να εκφράσει τη διαφωνία του στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, αλλά βγήκε και διατύπωσε δημόσια τις ενστάσεις του κατηγορώντας επί της ουσίας την αδελφή του ότι τροφοδοτεί την εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία. Είπε μεταξύ των άλλων: «Δεν είναι καλές οι κινήσεις που μας βάζουν σε εσωστρέφεια, γιατί παρερμηνεύονται και εντάσσονται στη σφαίρα του κουτσομπολιού». Κάποιος, μάλιστα, μου ψιθύρισε ότι ο Κυριάκος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η… αταξία της Ντόρας, τάχθηκε υπέρ της διαγραφής της!

***

Να μην πάμε… αδιάβαστοι

Η συμφωνία που θα κάνει (αν την κάνει…) η κυβέρνηση με τους δανειστές θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας. Για τον λόγο αυτό ο Β. Μεϊμαράκης επισημαίνει την ανάγκη οι βουλευτές να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους ούτως ώστε να τη μελετήσουν για να γνωρίζουν τις ακριβώς περιλαμβάνει, πριν κληθούν να την ψηφίσουν στη Βουλή. Να μην επαναληφθεί δηλαδή ότι είχε συμβεί με το πρώτο Μνημόνιο, όταν οι βουλευτές πήραν στα χέρια τους το κείμενο κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Με αποτέλεσμα αρκετοί, αν όχι οι περισσότεροι, να μην προλάβουν καν να το διαβάσουν, πόσω μάλλον να καταλάβουν τι ακριβώς δεσμεύσεις αναλάμβανε η χώρα. «Αν δεν διαβάσουμε τη συμφωνία, δεν μπορούμε να την ψηφίσουμε», είναι το μήνυμα του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος αναμένει στο ζήτημα αυτό τη σθεναρή στάση της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ