Λούκα: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η Ελλάδα και τόνισε ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους» και πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα»!

Για την κυβέρνηση, που -όπως σημείωσε- διαπραγματεύεται εξ ονόματος όλων μας και «καλείται να αξιολογήσει με ιδιαίτερη ακρίβεια κάθε κίνηση, κάθε παράλειψη, κάθε απόφαση». Για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς εκπροσώπους μας, που -όπως τόνισε- «καλούνται να σταθμίσουν με ιδιαίτερη προσοχή τον λόγο, τη στάση, την ψήφο τους». Είναι «ώρα ευθύνης», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη, και για τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, «που οφείλουν περισσότερο από ποτέ να προάγουν την αξιόπιστη πληροφόρηση έναντι της επικίνδυνης παραπληροφόρησης».

Αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που- όπως παρατήρησε- «καλείται να διαφυλάξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή την περιορισμένη ρευστότητα που διαθέτει». Τέλος, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε και στην ευθύνη του επιχειρηματικού κόσμου, που «είναι απαραίτητο να εξακολουθήσει την παραγωγική του δραστηριότητα εν μέσω γενικευμένης αβεβαιότητας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης επισήμανε ότι για την αποτελεσματική λύση των μακροχρόνιων δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα χρειάζονται δραστικές πράξεις.

«Οι μεγάλες τομές στην ιστορία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις ποτέ δεν έγιναν χωρίς τόλμη, ηγεσία και ενότητα. Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες αποφάσεις και η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι δύσκολες αποφάσεις είναι συνήθως και οι σωστές αποφάσεις».


Σχολιάστε εδώ