Λειτούργησε ύστερα από 91 χρόνια η Εκκλησία της Θεοτόκου στην Καππαδοκία…

«Αναλογιζόμενοι τις περιπέτειες που πέρασαν οι Καππαδόκες και τη στωικότητα που τις αντιμετώπισαν, έχοντας ακατάβλητη πίστη στον Θεό, οπλιζόμαστε και εμείς με δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, με υπομονή να αντέξουμε στα κτυπήματα των καιρών, με ελπίδα ότι το καλό θα νικήσει», τόνισε, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Για όλους εμάς τους απογόνους των ξεριζωμένων Ρωμιών της Καππαδοκίας, αυτών που έφυγαν στη μεγάλη Ανταλλαγή των Πληθυσμών, το προσκύνημα αυτό είναι και ένα μνημόσυνο για τους ταπεινούς και θεοσεβούμενους προγόνους μας που είναι θαμμένοι εδώ, στα καππαδοκικά χώματα, αλλά και για όσους πέθαναν και θάφτηκαν στη νέα τους πατρίδα, χωρίς ποτέ να ξαναδούν την αγαπημένη τους γη», υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος, Καππαδόκης στην καταγωγή.

Στο προσκύνημα συλλειτούργησαν με τον Πατριάρχη ο μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αθηναγόρας και ο επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ενώ συμπροσευχήθηκε ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ταράσιος. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, ως εκπρόσωπος της πρόεδρου της Βουλής, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία Κυριάκος Λουκάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Φάνης Ισαακίδης, ο πρόεδρος των Σινασιτών Σπύρος Ισόπουλος, άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πολλοί πιστοί από την Ελλάδα, την Πόλη και άλλες χώρες.


Σχολιάστε εδώ