Καραμανλής: Να εύχεστε να μην έρθει αυτή η ώρα…

Ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι αν παραστεί ανάγκη να συγκροτηθεί μια τέτοια κυβέρνηση, σημαίνει ότι είτε η σημερινή θα έχει καταρρεύσει και θα υπάρχει ακυβερνησία είτε, πολύ χειρότερα, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα έχουν οδηγηθεί σε οριστικό ναυάγιο και η Ελλάδα θα έχει μπει στην καταστροφική δίνη μιας χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Καραμανλής αποφεύγει επιμελώς να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του αν βρεθεί μπροστά στο μεγάλο δίλημμα, προφανώς και για να μη δώσει τροφή στα σχετικά σενάρια.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι υπάρχουν κύκλοι (πολιτικοί- οικονομικοί) εντός κι εκτός Ελλάδος που απεργάζονται διάφορα σχέδια με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν τη σημερινή κυβέρνηση και ει δυνατόν να πετύχουν την ανατροπή της μέσα από τον σχηματισμό μιας νέας (ευρύτερης αποδοχής…) κυβέρνησης.

Βασική προϋπόθεση για να πετύχουν κάτι τέτοιο είναι είτε η κυβέρνηση να μην καταφέρει να πετύχει συμφωνία με τους δανειστές είτε να την κλείσει, αλλά στην πορεία να μην μπορέσει να υλοποιήσει τα μέτρα για τα οποία θα δεσμευτεί.

Και αυτό διότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα δυσκολευτούν να προωθήσουν τις σχετικές αποφάσεις, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα αρνούνται να τις ψηφίσουν.

Επίσης θα υπάρχουν και οι αντιδράσεις της κοινωνίας που προϊόντος του χρόνου θα γίνονται όλο και πιο έντονες, ιδίως για μέτρα που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους.


Σχολιάστε εδώ