Κάτι γίνεται…

***

Απτόητος συνεχίζει ο Βύρωνας…

Με ένα νέο βιβλίο, με τίτλο «Η Φωνή του Βιγλάτορα», δηλώνει παρών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας. Στις 500 σελίδες του καταγράφονται τα 222 άρθρα που δημοσίευσε στην «Kontra News» από τις 9/2/2014 μέχρι την 1η/1/2015. Κλείνοντας τον πρόλογό του, με αφορμή τη δήλωση συμπαράστασής του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, σημειώνει: «Μόνο η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Τα μισόλογα, οι περιφράσεις, τα “ήξεις – αφήξεις”, οι αστερίσκοι και οι υποσημειώσεις είναι μικρόψυχες παραλλαγές μιας ξεπερασμένης κομματικής νομιμοφροσύνης, πνιγμένες όπως πάντα μέσα σε εγωισμούς και ιδιοτέλειες».

Να θυμίσω, με την ευκαιρία, εκείνο το ανεπανάληπτο που μόνο ο Πολύδωρας μπορούσε να το πει. Όταν το 1997 είχε διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ και έχασε, είχε δηλώσει: «Σας ζήτησα την ψυχή σας και όχι την ψήφο σας. Κι εσείς μου δώσατε την ψυχή σας και όχι την ψήφο σας. Σας ευχαριστώ».

***

Ανοικτές οι πόρτες, όχι μόνο για τους δικούς τους

Ως «δεξιούλη» και «μνημονιακό» κατηγορεί μερίδα της Αριστεράς τον νέο, σαραντάρη πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, αλλά ο ίδιος, παρότι προέρχεται από «γαλάζια γενιά», φαίνεται ότι καλλιεργεί την εικόνα του υπερκομματικού αλλά και του αποτελεσματικού στις επαφές του με την κυβέρνηση. Έτσι, τη μία ημέρα παρουσίασε τον συμψηφισμό του μισού των προστίμων των αυθαιρέτων, που αφορά πολλούς πολίτες, και την επομένη πήγε, με διαπαραταξιακή μάλιστα αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στον Δημήτρη Στρατούλη για ασφαλιστικά θέματα του κλάδου των μηχανικών. Τι κατάφεραν οι συνδικαλιστές του ΤΕΕ; Ο έμπειρος Δημήτρης Στρατούλης τούς υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει συγκεκριμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ / ΤΣΜΕΔΕ μέχρι τις αρχές Ιουλίου, σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο. Απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση δεν ζητάει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να δει τον αρμόδιο υπουργό ο πρόεδρος κάποιου Οργανισμού.

***

* Συνέδριο με θέμα «Η επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας – Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης» οργανώνει την προσεχή Παρασκευή (26 Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Στην ενότητα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Με ποια βιομηχανική πολιτική;» θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών Γ. Σταθάκης, η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθ. Σαββάκης κ.ά. Στην ενότητα «Χρηματοδότηση της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» θα μιλήσουν η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Υποδομών Αλ. Χαρίτσης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ι. Τόλιος κ.ά. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Porto Palace» και θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.


Σχολιάστε εδώ