Η επιστροφή Μπαλτάκου και το… τρικ με Σλούκα!

Στους «πράσινους» επέστρεψε έπειτα από οκτώ χρόνια ο Τάκης Μπαλτάκος. Τόσο με συμμετοχή στο ΔΣ της ΚΑΕ όσο και ως νομικός σύμβουλος. Έκανε, άλλωστε, ο γνωστός δικηγόρος την πρώτη παράστασή του όταν πήγε στην ΕΕΑ και επιχείρησε να πείσει για την κανονική μεταβίβαση των μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο. Οι καλά πληροφορημένοι άνθρωποι του μπάσκετ αποδίδουν στον Μπαλτάκο το σκηνικό με τον Κώστα Σλούκα. Αναφερόμαστε στη δημοσιοποίηση της πρότασης ύψους 1,6 εκατ. ευρώ στον διεθνή πλέι μέικερ προκειμένου να αφήσει τον Ολυμπιακό για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Πολλοί απόρησαν από την επίσημη διαρροή για την πρόταση, αλλά το τρικ του Μπαλτάκου ήταν ξεκάθαρο. Ήθελε να μεταφέρει την πίεση στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, στους φίλους των «ερυθρολεύκων» που απαιτούσαν την παραμονή του Σλούκα και, βέβαια, μέσα στα αποδυτήρια της πειραϊκής ομάδας, μια και με το ματσάρισμα της «πράσινης» πρότασης κάθε μισθολογική υπηρεσία θα τιναζόταν στον αέρα.

Μόνο με τον Μπαλτάκο, βέβαια, πρωτάθλημα δεν μπορεί να πάρει ο Παναθηναϊκός. Αλλά είναι σαφές ότι οι «πράσινοι» θα ανεβάσουν τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν, με τα δημοσιεύματα να μας δικαιώνουν απόλυτα για το χρυσό χαλί στον Νικ Καλάθη.

***

Μένει ο Πρίφτης στον Άρη

Τι κι αν γνώρισε την ήττα ο Άρης από τον ΠΑΟΚ και έχασε το τρένο για την 3η θέση; Ο Νίκος Λάσκαρης επέσπευσε τις διαδικασίες και απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών στην «κίτρινη» ΚΑΕ, παρέα, βέβαια, με τη σύζυγό του Τζόρτζια. Προτεραιότητα του νέου επενδυτή είναι η παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο, αν και κάποιες πηγές αποκάλυπταν επαφή του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η συνολική εικόνα του Άρη στη σεζόν, όμως, αύξησε τη δημοτικότητα του Πρίφτη. Παράλληλα, στον Λάσκαρη μετράει και η γνώμη των παικτών και ειδικά του Σάσα Βεζένκοφ. Ο νεαρός φόργουορντ αφήνει ανοικτό παράθυρο για την παραμονή του στον Άρη, αλλά θέτει ως προϋπόθεση την επέκταση της συνεργασίας του με τον Πρίφτη. Άρα ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική ομάδα θα παραμείνει στους «κίτρινους» και θα αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν με προτεραιότητα την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου και του Μανώλη Παπαμακάριου. Πρόκειται για δύο Έλληνες που αρέσουν στον Πρίφτη επειδή θυσιάζουν τον εγωισμό τους για το καλό της ομάδας.

***

Η ΑΕΚ κοιτά Περπέρογλου

Μια ανάσα από την ΑΕΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Κατσίβελης όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Μάκη Αγγελόπουλου. Παράλληλα διατηρούν ανοικτό το θέμα του Νίκου Ζήση, τον οποίο προορίζουν για ηγέτη των αποδυτηρίων. Μέσα στους στόχους της «Ένωσης», όμως, είναι και ο Στράτος Περπέρογλου! Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην Εφές Ανατόλου και, ασφαλώς, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Αλλά εδώ γεννάται το ερώτημα για το μέλλον του Ντούντα στην τουρκική ομάδα. Σε συνδυασμό με τη νοσταλγία του Περπέρογλου για την Ελλάδα, όλα μοιάζουν πιθανά για τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή τους σε τροχιά πρωταθλητισμού με την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ. Αυτό επιδιώκουν να το κάνουν βέβαια μέσω της απόκτησης τριών-τεσσάρων παικτών που θα λειτουργήσουν και ως κολώνες για τους νεαρότερους που θα ενταχθούν από φέτος στην «Ένωση» ως επένδυση για το μέλλον.


Σχολιάστε εδώ