Αν δεν ήταν φουλ μνημονιακός, θα γινόταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος;

***

* Από τις σημαντικότερες ελληνικές βιομηχανίες είναι αυτή του Νίκου Κουτσιανά και της Apivita, την οποία επισκέφθηκε ο αυστριακός καγκελάριος την προηγούμενη Τετάρτη. Η Apivita του κ. Κουτσιανά αποτελεί μια ελληνική πολυεθνική που άλλη όμοιά της δεν έχει να επιδείξει η χώρα μας.

* Στο πήγαιν’ – έλα, σε καθημερινή βάση, στο ΤΑΙΠΕΔ είναι ο πρόεδρος της εταιρείας του ομίλου Λάτση LAMDA Development Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος χειρίζεται την αγορά του Ελληνικού.

– Πρόβλημά του δεν είναι η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων η οποία λέει «ναι σε όλα» και συμφωνεί απολύτως. Πρόβλημα έχει με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη που ούτε να ακούσει θέλει για πώληση του μεγαλύτερου φιλέτου της Αττικής.

– Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρον έχουν οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου και γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σαγιά.

* Επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει… κ. Νικολούδη! Αλήθεια, κύριε υπουργέ Επικρατείας, αρμόδιε για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε ποια φάση διερεύνησης και ελέγχου βρίσκεται η λίστα με τα στοιχεία των πολύ υψηλών σε αξία ασφαλιστηρίων συμβολαίων και τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων;

* Βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι; Μόνο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου είχαν δοθεί θαλασσοδάνεια ύψους εκατομμυρίων ευρώ και ορθώς απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά των μελών του διοικητικού της συμβουλίου; Και εξηγούμαστε, σύμφωνα με την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική της ΤτΕ το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ανήλθε στο 39,9% του συνόλου των χορηγήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 και σκαρφάλωσε στο 40,8% το πρώτο τρίμηνο του 2015, που σε ποσό ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ (!), ενώ το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται στο 44% (!).

* Πέρα από το χρηματικό πρόστιμο, θα αναζητηθούν και τυχόν άλλου είδους ευθύνες; Μπορεί ο κ. Κομνηνός, ως βασικός μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομώνυμης ΑΧΕΠΕΥ, να έχει κάποια ελαφρυντικά ως προς την κατηγορία για χειραγώγηση της αγοράς, ωστόσο ως χρηματιστηριακός εκπρόσωπος είναι απολύτως έκθετος.

* Ασχέτως του αν αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από το νομοσχέδιο! Τυχαίο που η πρόβλεψη για κατάργηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο εξαιρούσε το μεγαλύτερο κομμάτι της εγχώριας βιομηχανίας; Δεν νομίζουμε, καθώς αν δεν επρόκειτο για αποτέλεσμα ημιμάθειας των συντακτών του, τότε μάλλον εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα σε βάρος ορισμένων άλλων.

— Αληθεύει ότι με ΦΕΚ αυτού του μήνα ο πρωθυπουργός αφαίρεσε αρμοδιότητες από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Μάρδα; Συγκεκριμένα, τις αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τον διορισμό διευθυντών στις γενικές γραμματείες εσόδων και τη διοικητική υποστήριξη του υπουργείου.

— Δύσκολη είναι η συγκατοίκηση του Δημήτρη Μάρδα με τον προϊστάμενό του υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Μάρδας εκτιμά πως ο υπουργός δεν γνωρίζει από την καθημερινή διοίκηση του υπουργείου, ενώ ο κ. Βαρουφάκης, για τους δικούς του λόγους, δεν εκτιμά τις δυνατότητές του.

— Εκνευρισμός υπάρχει από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς η εμμονή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να ακυρώσει τη συζήτηση, με τη μορφή του κατεπείγοντος, του Μεταναστευτικού υπό αυτόν άλλαξε τα σχέδιά του.

— Ποια ήταν αυτά; Κοιτάξτε προς φυσικό αέριο μεριά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία.

— Τι συμβαίνει τελικά με τους δεκάδες δικηγόρους της ΕΤΑΔ ΑΕ; Αληθεύει πως υπάρχει πόρισμα που καίει πρόσωπα, καταστάσεις και… διοικήσεις;


Σχολιάστε εδώ