Τα καρφιά πέφτουν σαν το χαλάζι στον ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν είναι μόνο η Ζωή, που όπως μου λένε… βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να την κάνει πρόεδρο της Βουλής – έχει βέβαια τα προσόντα, αλλά πού να ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό της και θα έφτανε στο σημείο να… αυτοκτονεί… Είναι και βουλευτές που δεν χάνουν ευκαιρία και πετάνε τη σκούφια τους για κριτική, μη μπορώντας να ξεπεράσουν το ότι ενώ περίμεναν βαρβάτο υπουργείο έμειναν απέξω ή πήραν μια από τις καρέκλες αντιπροέδρου της Βουλής.

Και τώρα που ο Αλέξης παλεύει να κλείσει μια συμφωνία όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για τον ελληνικό λαό, βγαίνουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και λένε ότι θα πρέπει να πουν με ειλικρίνεια πως θα εφαρμόσουν Μνημόνιο. Και αμέσως βγαίνουν οι… νομιμόφρονες και τους καρφώνουν, θέτοντας το ερώτημα αν η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, οι 100 δόσεις με πολύ ευνοϊκούς όρους και τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση είναι Μνημόνιο!

Αποκορύφωμα, η παρέμβαση των 22 βουλευτών, που έσπευσαν να παραβιάσουν ανοικτές θύρες, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να καταθέσει νομοσχέδιο για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι είναι ειλημμένη απόφαση του Μαξίμου η ρύθμιση και των δύο αυτών θεμάτων μόλις κλείσει η συμφωνία. Δεν αποκλείεται οι 22 βουλευτές, γνωρίζοντας την απόφαση του Τσίπρα, να ήθελαν να μπορούν να πουν ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε μετά τη δική τους παρέμβαση.

Να σημειώσω ότι επικεφαλής των 22 βουλευτών ήταν ο Γιάννης Σταθάς, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη, την παρουσία της οποίας σηματοδοτούσε και η συμμετοχή του Στάθη Λεουτσάκου και του Θανάση Πετράκου. Μετείχαν, όμως, και βουλευτές των 53 που εκφράζουν την προεδρική πλευρά, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Σχολιάστε εδώ