Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

@Σήμερα κληρώνει για το ποιος θα πάρει στα χέρια του το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, που έχει μεγάλη ανηφόρα να τραβήξει. Όλα τα προγνωστικά μέχρι την τελευταία στιγμή φέρνουν πρώτη τη Φώφη Γεννηματά και πράγματι θεωρείται απίθανο να μην κόψει πρώτη το νήμα της εκλογής από τη βάση τού άλλοτε πανίσχυρου κόμματος. Το σύνθημα της Φώφης είναι:

– Όλοι μαζί για μια νέα αρχή. Ανοίγουμε μια νέα σελίδα για το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη. Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.

@Ως «τιμάριό» τους θεώρησαν το ΠΑΣΟΚ κάποιοι από όσους βρέθηκαν -όπως βρέθηκαν- στην ηγεσία του, δήλωσε ο για πολλά χρόνια υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για τη μεταχείριση που του επιφύλαξαν οι άνθρωποι του Βενιζέλου στο «αντικαταστατικό έκτακτο συνέδριο», όπως το χαρακτηρίζει, με το 1/3 περίπου των μελών του διορισμένα από τον ίδιο ως ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ (!), για να υποβάλει, υποτίθεται, σ’ αυτό την… παραίτησή του! «Ζήτησα τον λόγο, έχοντας πρόσθετο συνειδησιακό καθήκον ως ένα από τα 150 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Δεν μου δόθηκε. Απευθύνθηκα στο συνέδριο δηλώνοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται”. Οι άνθρωποι του κ. Βενιζέλου στο προεδρείο με χλεύασαν, φωνάζοντάς μου “στο καλό!”».

Ονόματα, Οδυσσέα…

«Είμαστε περήφανοι για όσα πέτυχε το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι για όσους πλούτισαν στο όνομά του και στο όνομά μας», τονίζει σε δήλωσή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος διεκδικεί σήμερα, μαζί με τη Φώφη και τον Λοβέρδο, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς που θέλεις να εμφανίζεσαι, Οδυσσέα, θα πρέπει να λες τα πράγματα με το όνομά τους. Και αυτοί που πλούτισαν πατώντας στις πλάτες των εκατοντάδων χιλιάδων που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ έχουν όνομα και επώνυμο. Ονόματα, λοιπόν, Οδυσσέα, για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι και να έρθει το αληθινά καινούργιο. Χρειάζονται αλήθειες και τόλμη για να πετύχει η προσπάθεια για την «Ελλάδα του 2030».


Σχολιάστε εδώ