Στηρίζει ο Τσίπρας τον Πανούση
Σε ορισμένες περιπτώσεις ο «πόλεμος» που δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός είναι στο ανώτατο επίπεδο, αφού σε μια διαρκή αντιπαράθεση μαζί του βρίσκεται η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, είτε αμφισβητώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων του είτε προσπαθώντας να επιβάλει την προσωπική της φιλοσοφία στη λειτουργία της Αστυνομίας.
Το πιο πρόσφατο «επεισόδιο» είχε ως αφορμή την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου να μην επιτραπεί στους άνδρες των ΜΑΤ που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του κτιρίου! Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή ο κ. Πανούσης μίλησε για υποτίμηση του έργου της Αστυνομίας, ενώ εξέφρασε και την έκπληξή του ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται από τις αρχές του Κοινοβουλίου ως «παρείσακτοι». Επισήμανε δε ότι ο ένας θεσμός οφείλει να σέβεται τον άλλον.
Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι στην περίπτωση των ανδρών των ΜΑΤ τηρήθηκε αυστηρά το πρωτόκολλο, ενώ κατηγόρησε τον κ. Πανούση ότι με διαδοχικές δηλώσεις του υποδαυλίζει την αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής και συντηρεί τη μεταξύ τους αντιπαράθεση. Τον επέκρινε επίσης ότι με τη στάση του υποβαθμίζει τον ρόλο του Κοινοβουλίου, καθώς τον εξισώνει με αυτόν της Αστυνομίας. Προχώρησε ωστόσο και σε πιο προσωπικές αιχμές σε βάρος του κ. Πανούση, λέγοντας ότι «μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος», προσθέτοντας ότι «ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο».
Στη διαμάχη παρενέβη ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, παίρνοντας σαφώς το μέρος του κ. Πανούση. Σημείωσε ότι «είναι άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, ιδίως δε στον ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας». Πρόσθεσε δε ότι «ο Γ. Πανούσης υπηρετεί με όλες τις δυνάμεις του την πολιτική της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας και τη διαμόρφωση μια νέας σχέσης με τους πολίτες».
Ο κ. Πανούσης επανήλθε και με αφορμή την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου οι αστυνομικοί εντός και περιμετρικά του Κοινοβουλίου να έχουν πολιτική περιβολή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Όποιος ή όποια πιστεύει ότι υπάρχει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία που μπορεί να απαξιώνει τον ρόλο της Αστυνομίας, προσφέρει κακή υπηρεσία στο πολίτευμα». Αναφέρθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι η Αστυνομία δέχεται «επιθέσεις» τόσο από τη μια πλευρά, εννοώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την άλλη, εννοώντας τη Χρυσή Αυγή, η ηγεσία της οποίας τον έχει κατηγορήσει ότι «ηγείται παρακράτους».
Στη διαμάχη Πανούση – Κωνσταντοπούλου ενεπλάκη και η βουλευτής Ρ. Μακρή, η οποία διατηρεί στενή πολιτική φιλία με την πρόεδρο της Βουλής. Έφτασε δε να χαρακτηρίσει τον κ. Πανούση «ντροπή» για την Αριστερά και πως στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την… Ακροδεξιά, αναφερόμενη προφανώς ότι ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε στηρίξει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2012.
Αιχμές κατά του κ. Πανούση εκτόξευσε και ο βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος με αφορμή την αποτρόπαια πράξη του αστυνομικού των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι οι υπηρεσίες της Αστυνομίας είχαν «κουκουλώσει» τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο εν λόγω αστυνομικός. Αντιδρώντας στα παραπάνω, ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι δεν δέχεται να του κάνουν υποδείξεις για το έργο του πρόσωπα με… μισό πτυχίο, ενώ πρότεινε εκτός από τους αστυνομικούς από ψυχίατρο να περνούν και οι πολιτικοί.