Ποιος έκανε την απάτη;

***

Καλή αρχή…

Παρά τις εκ του αντιθέτου δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, φαίνεται ότι πέρασε η γραμμή του υπουργού Γιώργου Σταθάκη! Και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, η πρώτη συμβασιοποίηση έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κατέληξε στην κοινοπραξία των θυγατρικών του ομίλου Ελλάκτωρ.

***

>Τι και αν είναι, ως δικηγόρος, άσχετος επί χρηματιστηριακών θεμάτων, εντούτοις το γεγονός ότι η μαμά του είναι δικαστικός φαίνεται ότι αποτελεί προνόμιο για μια συγκεκριμένη συστημική τράπεζα! Μα καλά, ο προϊστάμενος της νομικής της υπηρεσίας δεν αντιλαμβάνεται πως βάζοντας τον «μπούλη» να αγορεύσει ως πολιτική αγωγή, προκειμένου να κόψει παράβολο και να δικαιολογήσει την αργομισθία του, γίνεται περίγελος τόσο της έδρας όσο των συναδέλφων του και των μαρτύρων;

>Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Η αύξηση των οικονομικών μεγεθών της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, με ενίσχυση των προ φόρων κερδών της σε ποσοστό πέριξ του 90%, καταδεικνύει τις ευθύνες των πρώην κρατικών management, τα οποία -με ενδεχόμενο δόλο- έκαναν ό,τι περνά από το χέρι τους για να απαξιώσουν το μαγαζί προκειμένου να ξεπουληθεί.

>Ρόλο στη διμερή συμφωνία θα έχει η γαλλική Lazard. Σημειώστε αυτό που σας λέμε. Την ίδια στιγμή υπάρχουν αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, καθώς διαφωνούν στο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και στο Ασφαλιστικό. Γι’ αυτό και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε, από το βήμα της Βουλής, το «1% πλεόνασμα» ως εξωφρενικό.

>Μια και αναφερθήκαμε στον υπουργό Οικονομικών, να πούμε πως την περασμένη Τετάρτη -την πιο κρίσιμη ημέρα της διμερούς διαπραγμάτευσης- ένιωθε αποκλεισμένος στην Αθήνα σαν «λιοντάρι στο κλουβί». Δεν σήκωνε τηλέφωνα και όλο το πρωί δεν δέχθηκε κανέναν.

>Αρνητικό είναι το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση στα κοράκια των αποκρατικοποιήσεων με την παρουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες παρέα με τον γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

>Αληθεύει πως στην ΕΤΑΔ ΑΕ ετοιμάζονται για προσλήψεις θυγατέρων και φίλων μελών της εταιρείας;

>Άγονοι θα κηρυχθούν οι δύο διαγωνισμοί του ΥΠΕΚΑ για τα έργα που αφορούν την «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας και την Ορθολογική Διαχείριση των Φυσικών Πόρων», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, και την «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων και Διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Και τούτο γιατί απέσυραν τις προσφορές οι εταιρείες Team Athens από το υποέργο 3 και η BBDO από το υποέργο 6, αφού ήταν και οι μόνες συμμετέχουσες. Αρνήθηκαν μάλιστα την πρόταση του υπουργείου για παράταση της ισχύος των προσφορών και εγγυητικών επιστολών τους για άλλους έξι μήνες.

>Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό αναζητώντας συνεργάτη ο οποίος θα αναλάβει τις δημοσιεύσεις των αγγελιών και ανακοινώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΟ στον Τύπο Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 150.000 ευρώ, ποσό μάλλον πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και προκαλεί πολλά ερωτήματα.


Σχολιάστε εδώ