Παρακαταθήκη ο τίτλος για νέα πρόκριση

«Είναι καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός», είπε ο παράγοντας του «τριφυλλιού» και μάλιστα πριν από την έναρξη του δεύτερου τελικού.

Στον Πειραιά πάντως δεν εφησυχάζουν. Η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί μια δικαίωση για την οικογένεια Αγγελόπουλου. Ειδικά για τον Παναγιώτη και τον Γιώργο, που πέρασαν δύσκολες ώρες τα προηγούμενα χρόνια, όταν έβλεπαν διαρκώς την πλάτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δηλαδή του Παναθηναϊκού.

Από αύριο το πρωί θα αρχίσει στον Ολυμπιακό ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου, με τα ερωτηματικά να φέρουν τα ονόματα του Μπράιαν Ντάνστον και του Τρεμέλ Ντάρντεν. Για τον πρώτο υπάρχουν σκέψεις παραμονής, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν στην πόρτα εξόδου, αλλά έκανε δύο εξαιρετικά ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό και έβαλε δύσκολα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και στους διοικούντες την πειραϊκή ΚΑΕ. Ανεξάρτητα, πάντως, από τις συζητήσεις με τον Ντάνστον, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα αναζητήσουν σίγουρα έναν καλό ψηλό για να ενισχύσουν τη φροντ λάιν. Αν φύγει ο Αμερικανός, τότε θα αποκτηθούν δύο ψηλοί! Ερωτηματικό αποτελεί και ο Μπρεντ Πετγουέι, αλλά ο «Κιάμος» έχει πολλές συμπάθειες στα αποδυτήρια και ενδεχομένως να μείνει για άλλη μία σεζόν.

***

Ανεβάζει το μπάτζετ ο Παναθηναϊκός

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού χειροκρότησε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τους παίκτες της ομάδας παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον δεύτερο τελικό. Ήταν μια ένδειξη σεβασμού στην ομάδα για τις χαρές που έχει προσφέρει στους φίλους της όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, όμως, ήταν και το σύνθημα προς τους διοικούντες την ΚΑΕ να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιστροφή στην κορυφή. Εξαρχής, βέβαια, οι «πράσινοι» είχαν θέσει ως στόχο για αυτή τη σεζόν το χτίσιμο μιας νέας ομάδας. Γι’ αυτό και προχώρησαν στο παιδομάζωμα, με την απόκτηση εξαιρετικών παικτών από τις μικρές εθνικές ομάδες. Μόνο που στην πορεία άνοιξε η όρεξη, κυρίως από την επικράτηση επί του Ολυμπιακού στον προημιτελικό του κυπέλου. Εκεί κάπου χάθηκε η μπάλα, διότι οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η ανανέωση μπορούσε να συνδυασθεί και με τη διατήρηση των σκήπτρων. Ήρθαν στην πορεία κάποιες ατυχίες από τους τραυματισμούς βασικών παικτών, το διαζύγιο με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και την γκέλα του Τζέιμς Γκιστ που αποδυνάμωσαν το «τριφύλλι».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πάντως, έβαλε ήδη κάτω τα δεδομένα και κινείται για την ανασύνταξη του Παναθηναϊκού. Με πρώτο στόχο την επιστροφή του Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ έχει αποφασίσει να μείνει στο NBA, αλλά οι «πράσινοι» σχεδιάζουν να του στρώσουν χαλί για να γυρίσει και να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, ο συνδετικός κρίκος της αυτοκρατορίας με την επόμενη μέρα. Θα εξαντλήσουν κάθε χρονικό και οικονομικό περιθώριο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Καλάθη σε ένα καλοκαίρι που θα αυξηθεί το μπάτζετ για την εξεύρεση ξένων παικτών ικανών να κάνουν τη διαφορά δίπλα στους νεαρούς και ιδιαίτερα ταλαντούχους Έλληνες.


Σχολιάστε εδώ