Ο… Τιτανικός πήγαινε για φούντο και ο Γιώργος μιλούσε στη Σύνοδο Κορυφής για πράσινα άλογα…

Μέχρι τότε είχαν αποτύχει να τον πείσουν να λάβει δραστικά μέτρα και γενικά επικρατούσε μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας. Με βάση τις πληροφορίες, θα τον πίεζαν να δεσμευτεί ότι θα άλλαζε γραμμή, αν και τα μηνύματα που έφταναν από την Αθήνα ανέφεραν ότι προγραμμάτιζε να ανακοινώσει αυξήσεις, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου. Όμως ο Γιώργος ήταν σε άλλο μήκος κύματος. Το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο είναι πολύ χαρακτηριστικό και… εκνευριστικό:

«Κάποια στιγμή, και ενώ έχει περάσει η ώρα, εμφανίζεται στην αίθουσα των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για μια πρώτη άτυπη ενημέρωση.

Όλοι οι δημοσιογράφοι ρωτούν εάν ο πρωθυπουργός παρουσίασε συγκεκριμένα μέτρα. Η απάντηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου εξέθεσε τη θέση του για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, η πράσινη ενέργεια, ο τουρισμός και η μεσογειακή δίαιτα.

Όλοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, προσπαθώντας να αντιληφθούν εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σοβαρολογούσε ή έκανε επίδειξη λεπτού χιούμορ. Όπως αποδείχτηκε, ήταν απολύτως ακριβής… Οι Ευρωπαίοι περίμεναν συγκεκριμένα μέτρα για να σωθεί ο ”Τιτανικός” και άκουγαν τον κ. Παπανδρέου να τους κάνει διάλεξη για την πράσινη ανάπτυξη και τη μεσογειακή δίαιτα».


Σχολιάστε εδώ