Μη διχάζετε τον λαό με νομοσχέδια που προκαλούν

Και όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αλλά προκαλούν και καινούργια και διχάζουν την κοινωνία αντί να έχουν στόχο την ενότητά της. Ακόμη κι εκείνοι που δεν έχουν λόγο να διαφωνούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες υπουργών και αποφάσεις θεσμικών παραγόντων λένε: Καλά, βρήκαν την ώρα. Όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόι στον χώρο της αρμοδιότητάς τους; Εκτός κι αν θέλουν να πουλήσουν τσαμπουκά.

Την ώρα που ψάχνεις παντού φίλους και στηρίγματα, φέρνεις νόμο για να αποφυλακισθεί ο καταδικασμένος για πέντε δολοφονίες τρομοκράτης; Και έρχεσαι σε κόντρα με τους συγγενείς των θυμάτων. Στο δικαιολογημένο “γιατί;” αυτών των ανθρώπων τι μπορείς να απαντήσεις; Στο τέλος, όμως, μαζεύεις τον νόμο μετά την άγρια αμερικανική ντιρεκτίβα. Αλλά τη ζημιά την έχεις ήδη υποστεί.

Ο ηγέτης της Εκκλησίας μας κ. Ιερώνυμος έχει στηρίξει με τον τρόπο του τον πρωθυπουργό, που τον έχει επισκεφθεί επανειλημμένα, ακόμη και περασμένα μεσάνυχτα όταν ήταν να πάει στη Μόσχα. Και καταθέτεις χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση νομοσχέδιο για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό, προκαλώντας παπάδες, ιερωμένους και χιλιάδες πιστούς; Και τώρα πας να επεκτείνεις το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια; Έχεις την πολυτέλεια να έχεις απέναντί σου την Εκκλησία;

Κανείς δεν έχει αντίρρηση να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών, έστω κι αν μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα. Όχι όμως με εκπτώσεις, αλλά με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους. Σύμφωνα με ό,τι λέει ο νόμος και όχι α λα καρτ, ανάλογα με τις ιδεοληψίες της υπουργού, που εξόργισαν μέχρι και τον κυβερνητικό σύμμαχό σου, ο οποίος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, πέρα από τους πολίτες που έχουν τις δικαιολογημένες ενστάσεις τους, τους οποίους βέβαια κανείς δεν ρώτησε.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να φέρει τα πάνω κάτω στην Παιδεία ο υπουργός κ. Μπαλτάς, ο οποίος έχει απωθημένα με την αριστεία και ξεσηκώνει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα; Τόσο καίρια είναι η αντι-μεταρρύθμισή του, που δεν μπορεί να περιμένει για αργότερα;

Αλλά και οι απίστευτες ιδιοτροπίες της προέδρου της Βουλής, με πιο ακραία τον χειρισμό της ιστορίας με τους άνδρες των ΜΑΤ για το αν και πώς θα πηγαίνουν στις τουαλέτες της Βουλής, έφεραν απέναντι όλη την Αστυνομία.

Δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις οι παραπάνω πρωτοβουλίες υπουργών, κύριε πρωθυπουργέ. Είναι, όμως, οι πιο προκλητικές και μάλλον προς τα πίσω οδηγούν. Πόσοι νομίζεις ότι θα χειροκροτήσουν; Μόνο εκείνοι που έχουν προσωπικό συμφέρον. Εκατοντάδες χιλιάδες θα χειροκροτούσαν, όμως, κύριε Τσίπρα, αν οι υπουργοί κατέθεταν ένα σύγχρονο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο δεν θα άλλαζε ούτε τελεία για δέκα χρόνια και θα ήταν το Ιερό Ευαγγέλιο που κανένας δημόσιος λειτουργός δεν θα τολμούσε να μην το εφαρμόσει ούτε να το παραβιάσει. Όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην… κακιά Αμερική. Για την αλλαγή αυτή οι υπουργοί σου δεν είχαν δουλέψει καθόλου, όταν μάλιστα όλα έδειχναν ότι θα ερχόσασταν στην κυβέρνηση. Ούτε και για ένα επαναστατικό νομοσχέδιο που θα έφερνε τη μεγάλη ανατροπή στη Δημόσια Διοίκηση, ώστε να μη χρειάζεται ο πολίτης να γυρίζει από υπουργείο σε υπουργείο και να τυραννιέται από γραφείο σε γραφείο για να βγάλει ένα πιστοποιητικό ή να προωθηθεί ο φάκελός του, αλλά όλα να γίνονται χωρίς την προσωπική παρουσία του, κάτι που θα έβαζε τέλος και στη μεσολάβηση του βουλευτή του.

Για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τον Ξηρό οι υπουργοί ήταν έτοιμοι…

Δεν κλείνουμε τα μάτια σε κανένα θέμα και σε κανένα πρόβλημα στο οποίο αναζητείται λύση, αν έχει επιδιωχθεί προηγούμενη ενημέρωση και προσπάθεια απόκτησης της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης.

Σήμερα, όμως, Αλέξη Τσίπρα, αυτό που προέχει, το όπλο που πρέπει να έχεις στις τρομακτικά δύσκολες διαπραγματεύσεις με τα αρπακτικά -τα οποία δεν επιτρέπουν να γεννηθεί κανένα… ζιζάνιο με τον φόβο ότι μπορεί να βρει μιμητές και να γκρεμιστεί το σαράι-, είναι η ενότητα του λαού της χώρας σου. Η οποία υπονομεύεται από ιδεοληψίες και πιθανόν από προσωπικά και επαγγελματικά απωθημένα, που ενδύονται το κουστούμι του νόμου και διχάζουν τον λαό.

Και αυτές τις στιγμές είναι ό,τι χειρότερο. Δώρο στον εχθρό…


Σχολιάστε εδώ