Μέτρησαν τον κόσμο στην ΑΕΚ για τον Δέλλα!

Έτσι, επιβεβαιώθηκε πλήρως η ειδησεογραφία μας, καθώς από το καλοκαίρι του 2013 είχαμε επισημάνει τη διάθεση του νικαιώτη επιχειρηματία να δημιουργήσει στο πρόσωπο του «Τράι» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς της δεκαετίας. Πέρασαν, βέβαια, από 40 κύματα οι σχέσεις Μελισσανίδη και Δέλλα. Με αποκορύφωμα όσα είπε ο άλλοτε διεθνής αμυντικός μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου για τα πλέι οφ.

Από το περασμένο καλοκαίρι, βέβαια, είχαν γίνει αντιληπτά κάποια σύννεφα πάνω από τα Σπάτα. Τότε ο νικαιώτης επιχειρηματίας έκανε έρευνα αγοράς μέσα από τις συναντήσεις του με τέσσερις προπονητές, Έλληνες και ξένους. Τελικά κράτησε τον Δέλλα και σε έναν βαθμό δικαιώθηκε, παρά την ανεξήγητη κοιλιά που έκανε η ΑΕΚ στα πλέι οφ. Μικρότερη έρευνα αγοράς έκανε ο Μελισσανίδης και κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αλλά τελικά αποφάσισε να συμπορευθεί με τον «Κολοσσό» και στη Σούπερ Λίγκα. Μεταξύ άλλων μέτρησε ο παράγοντας της «Ένωσης» και την επιθυμία του κόσμου, ο οποίος εξαρχής τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Δέλλα, όπως αποκαλύψαμε προ δύο εβδομάδων.

Το μεγάλο κέρδος για τον τεχνικό του «δικεφάλου» ήταν ότι απέκτησε λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Το προηγούμενο καλοκαίρι έμαθε για τα νέα αποκτήματα όταν ολοκληρώνονταν οι υποθέσεις. Αλλά έπειτα από τη νέα συμφωνία, ο Δέλλας θα εκφράσει άποψη για τις σημαντικές κινήσεις, δηλαδή, τον στόπερ, τον τερματοφύλακα και τον σέντερ φορ.

Στην ευθεία για την «Αγιά Σοφιά»!

Τα καλύτερα έρχονται για την ΑΕΚ, αν κρίνουμε με βάση τις διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπαίνει στην τελική ευθεία η έκδοση της οικοδομικής άδειας για να αρχίσουν τα έργα κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Θα είχαν προχωρήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα εάν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», μας μετέφερε άνθρωπος που γνωρίζει καλά τις επαφές του Δημήτρη Μελισσανίδη με τους υπουργούς που εμπλέκονται στο θέμα της «Αγιά Σοφιάς».

«Η καθυστέρηση ίσως να βολεύει αυτή την περίοδο και την ΑΕΚ», συμπλήρωσε η ίδια πηγή και μας ανέλυσε το σκεπτικό της. «Είναι σαφές ότι για την κατασκευή του γηπέδου θα χρειαστούν και χρήματα από τραπεζικό δανεισμό. Μόνο που όσα συμβαίνουν μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την εξεύρεση πόρων τη δεδομένη χρονική περίοδο. Οπότε, η καθυστέρηση στην έκδοση της οικοδομικής άδειας διευκολύνει και τους ανθρώπους που χειρίζονται το πρότζεκτ για να εντείνουν τις επαφές τους και να βρουν κεφάλαια δίχως να δημιουργείται ένταση στον κόσμο, ο οποίος αναμφίβολα θα δυσφορούσε εάν έβγαινε το πολυπόθητο χαρτί και παρουσιαζόταν στασιμότητα στην έναρξη των έργων». Ουσιαστικά, λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» τηρούν στάση αναμονής και εξακολουθούν να τρέχουν επιμέρους ζητήματα για το γήπεδο, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι όταν υπογραφεί η άδεια. Κάτι που λογικά θα συμβεί μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Όχι ένας, αλλά δύο κράχτες!

Στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ο Μελισσανίδης άναψε «πράσινο φως» για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών πρώτης γραμμής. Με διπλό στόχο. Αφενός την απογείωση των διαρκείας. «Θέλω να πουλήσουμε τα περισσότερα απ’ όλους», ήταν το μήνυμα στους συνεργάτες του. Αφετέρου, ο «Τίγρης» θέλει γεμάτο το ΟΑΚΑ στο φιλικό του Αυγούστου απέναντι στη Σεβίλλη. Όταν λέμε «γεμάτο», εννοούμε ότι εξέφρασε την επιθυμία να κοπούν τα ίδια εισιτήρια με τον επαναληπτικό του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. «Θα καταλάβουν όλοι ότι ήρθαμε», λέει και γι’ αυτό θέλει να τονώσει το φρόνημα του κόσμου αλλά και να ενισχύσει το ρόστερ για να κοντράρει η ΑΕΚ στα ίσια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.


Σχολιάστε εδώ