ΚΑΤΩ… στον Πειραιά

Κάτοικοι των Καμινίων και της Π. Κοκκινιάς, που έχουν να πληρώσουν υπέρογκα τέλη, τα οποία εδώ και 15 χρόνια τα είχαν… παγώσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, αλλά τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει επιβάλει να εισπραχθούν μαζί με τις προσαυξήσεις των 15 χρόνων, μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησαν από τον δήμαρχο να ακυρώσει τις οφειλές τους. Ο δήμαρχος απάντησε ότι πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση. Ένας Καμινιώτης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι πριν από 15 χρόνια το σπίτι του είχε αντικειμενική αξία 60.000 ευρώ, ενώ σήμερα δεν πωλείται ούτε με 20.000 ευρώ. Τα τέλη που του ήρθαν να πληρώσει με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 25.000 ευρώ! Δηλαδή και το σπίτι του να πουλήσει πάλι… χρεωμένος θα μείνει! Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας και βουλευτής του Ποταμιού Σταυρούλα Αντωνάκου ανέφερε ότι στις 5 Ιουνίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, με την οποία τον ερωτά σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστεί η πραγματική αδυναμία φτωχών πολιτών να καταβάλλουν τα υπέρογκα τέλη που προέρχονται από τέτοιες περιπτώσεις και με ποια νομοθετική πρωτοβουλία θα αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο του νόμου 5269 του 1931. Η συζήτηση οξύνθηκε όταν η σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Μαίρη Σταθάκη, είπε στον δήμαρχο ότι δεν πιέζει αρκετά την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για να δώσουν νομοθετική λύση στο πρόβλημα. Ο Γιάννης Μώραλης της απάντησε ότι νομίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα στην αντιπολίτευση και μιλάει έτσι. Η ίδια θα πρέπει να πει στον επικεφαλής του συνδυασμού της Θόδωρο Δρίτσα, που είναι και υπουργός, να πει στους ομολόγους του να προβούν στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση για να ανακουφιστεί ο κόσμος.

// Φιάσκο αποδείχθηκε η παραχώρηση του στρατοπέδου Σακελλίωνα στον Δήμο Πειραιά! Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη, και ο ίδιος είχε παρασυρθεί προεκλογικά από τις εξαγγελίες Μιχαλολιάκου και είχε περιλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στον χώρο του στρατοπέδου. Όταν, όμως, έψαξε το θέμα… ανακάλυψε ότι το στρατόπεδο ουδέποτε παραχωρήθηκε στον Δήμο!

// Στον… αέρα βρίσκονται κτιριακά το 13ο Γενικό Λύκειο Πειραιά και το «Ζάνειο» Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, αφού τα συμβόλαια μίσθωσης των κτιρίων, που ανήκουν στο «Ζάνειο» Ορφανοτροφείο, έχουν λήξει. Αυτό ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβουλος της μειοψηφίας Μ. Σταθάκη. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την εκπαίδευση Ν. Καλαμακιώτης είπε ότι γίνονται ενέργειες για τη διευθέτηση του θέματος.

// Άγονος ήταν, τελικά, ο διαγωνισμός που έκανε ο Δήμος Πειραιά για να βρεθεί εταιρεία να μαζέψει τα ακινητοποιημένα και εγκαταλελειμμένα οχήματα. Τα οχήματα που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα στους δρόμους του Πειραιά φτάνουν τα 700.

// Ψήφισμα με το οποίο ζητείται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μην καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα Καλλίπολης υιοθέτησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.

// Η διοργάνωση των εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας που έκανε ο Δήμος του Πειραιά είχαν πολλαπλά οφέλη -και αυταπόδεικτα- για την πόλη, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Κυρίως όμως απέδειξε ότι ο Πειραιάς είναι σοβαρός και αξιόπιστος, οργανωμένος και συγκροτημένος και έχει πλέον την τεχνογνωσία να αναλαμβάνει πολύ σπουδαίες και παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοβουλίες. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον απολογισμό των εκδηλώσεων και των δράσεων που έγιναν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, που ολοκληρώθηκε το τελευταίο τριήμερο του Μαΐου, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό στο Δημοτικό Θέατρο μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο για τη διοργάνωση Πέτρο Κόκκαλη.

Ο κ. Μώραλης είπε ακόμα ότι η επιτυχία των εκδηλώσεων και η τεχνογνωσία που απέκτησε ο Πειραιάς θα είναι το μεγάλο όπλο στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.


Σχολιάστε εδώ