Κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση

Και αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που λένε ότι ο Λαφαζάνης θα καταψηφίσει τη συμφωνία, είπε με έμφαση: «Επειδή είμαι από τους συνιδρυτές αυτού του χώρου, στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι λένε ότι η πτέρυγα της οποίας ηγείται ο αγαπημένος μου σύντροφος, ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης, θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν ξέρουν πόσο ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης έχουμε μεταξύ μας όλοι αυτοί. Φτύσαμε αίμα να κρατήσουμε αυτό το κόμμα όρθιο»! Απαντώντας στην ερώτηση αν θα περάσει η συμφωνία, ο Δημ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Εάν ο Τσίπρας εκτιμήσει ότι το πάλεψε, “αυτό μπορούσα να πετύχω, αυτό είναι το καλύτερο” και έρθει και πει η κυβέρνηση “αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε, ελληνικέ λαέ, η εναλλακτική ήταν άλλη, θα ήταν χειρότερη”, τότε μπορώ να πω ότι η συμφωνία θα περάσει και από το κόμμα και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα στηριχτεί και από την υπάρχουσα κυβερνητική πλειοψηφία για λόγους πολιτικής ευθύνης. Δεν θα χρειαστεί κανείς να επικαλεστεί τους καταστατικούς μας κανόνες και τα χαρτιά που έχουν υπογράψει οι βουλευτές. Για λόγους πολιτικής ευθύνης. Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή πτέρυγα του κόμματος που θα πάρει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση».

Μ. Κουρής: Τότε γιατί τα λένε; Διότι δίνουν τροφή…

Δ. Παπαδημούλης: Να πω και γι’ αυτό. Διότι, πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Ούτε ήταν ούτε θα γίνει ποτέ αρχηγικό κόμμα. Έχει ο καθένας το δικαίωμα να λέει την άποψή του. Και νομίζω ότι μπορώ να σας κάνω μια πρόβλεψη, αν έρθει μια συμφωνία με εισήγηση Τσίπρα και κυβέρνησης, θα εγκριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα θα γίνει μια συζήτηση, θα καταγραφούν και διαφορετικές απόψεις και μετά όλοι θα πουν «μας δεσμεύει η συλλογική άποψη». Αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα χρειαστεί, κατά τη γνώμη μου, να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης για να βρουν πρόσχημα βουλευτές ή κόμματα της αντιπολίτευσης να μην την ψηφίσουν. Θα τεθεί θέμα πολιτικής ευθύνης απέναντι στον τόπο. Ότι πάμε μπροστά να την υλοποιήσουμε, έστω με κάποιες καθυστερήσεις, ή αλλιώς παίρνετε την ευθύνη. Και ποιος θα πάρει την ευθύνη μια κυβέρνηση φρέσκια, που είναι πιο δυνατή στον λαό απ’ ό,τι ήταν στις 25 Γενάρη, να τη ρίξει, όταν ο πρωθυπουργός της έχει αυτήν τη δημοφιλία; Δεν νομίζω ότι θα γίνει.


Σχολιάστε εδώ