Θα σερνόμαστε για μήνες

***

Όταν ξυπνήσουν, θα είναι αργά

Το τελευταίο που θα ήθελαν αυτή τη στιγμή ο Αντ. Σαμαράς και οι (εναπομείναντες) περί αυτόν είναι να ανοίξει μια συζήτηση περί νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε το τέλος της… παντοκρατορίας της Νέας Δημοκρατίας, όταν μάλιστα τα σενάρια εμπλέκουν τον Κ. Καραμανλή. Ωστόσο, οι συζητήσεις εντός κι εκτός παρασκηνίου έχουν ξεκινήσει και από τη Λ. Συγγρού «απαντούν» με… θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που έδειχνε ότι ένα 55% τάσσεται υπέρ της ίδρυσης νέου κόμματος, ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά, ο Γ. Μουρούτης, υπαινίχθηκε ότι η έρευνα είναι «μαγειρεμένη» με στόχο να δημιουργηθούν εξελίξεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται και κάποια στιγμή θα… ξυπνήσουν απότομα.

***

Νευράκια…

Φανερά εκνευρισμένη, τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις όσο και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της, εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα η Ντ. Μπακογιάννη. Ενδεικτική της ψυχολογικής – συναισθηματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ήταν η -εν μέσω κραυγών και υστεριών- τηλεοπτική αντιπαράθεσή της με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη. Τι είναι αυτό που έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της Ντόρας; Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συζητούν μαζί της το αποδίδουν στο γεγονός ότι υπάρχει πλήρης στασιμότητα στα εσωκομματικά ζητήματα. «Εκείνη μεν βιάζεται, θέλει εδώ και τώρα να ρίξει τον Σαμαρά, αλλά κανείς δεν την ακολουθεί», σημειώνουν. «Από την άλλη, ούτε οι πολιτικές συνθήκες προσφέρονται για ανατροπές. Οπότε είναι λογικό να έχει νεύρα», λένε.

***

Με το γάντι…

έσφαξε τον Σαμαρά ο πρώην υπουργός και διεκδικητής της καρέκλας του Αντώνη, Νίκος Δένδιας, όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Kontra, όπου ήταν καλεσμένος, αν ο αρχηγός της ΝΔ είχε καμία επικοινωνία μαζί του. Η απάντησή του ήταν «καμία από τις εκλογές μέχρι τώρα». Ποιος αποφασίζει για τις θέσεις του κόμματος; ρωτήθηκε. Η ηγετική ομάδα, απάντησε. Από ποιους αποτελείται; ήταν η επόμενη ερώτηση. Δεν ξέρω, προφανώς από την παρέα του, απάντησε. Διαφώνησε ακόμη για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει στο κόμμα, στην παράταξη, ευθέως δήλωσε ότι «πρέπει να ξαναδούμε τι εκπροσωπεί σήμερα και με ποιον κόσμο είναι». Δεν χρειάζεται να πει τίποτε περισσότερο ο κ. Δένδιας για την… ενότητα που υπάρχει στη ΝΔ και το μέλλον που έχει. Και βέβαια, τις ίδιες απόψεις έχουν τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ