Φιέστα Γκιορμέζ

Αντίθετα, επέλεξε να κάνει «πολιτική», επισκεπτόμενος στοχευμένα τον τούρκο πρόξενο αλλά και όλα τα… καλά (και μισθωμένα) παιδιά του τουρκικού παρακράτους. Επιπλέον πέρασε και από τα γνωστά σημεία -Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, Τουρκική Ένωση Ξάνθης- από όπου κάθε αξιωματούχος της γείτονος, που σέβεται τον εαυτό του και το παχυλό μεροκάματο που βγάζει, οφείλει να περάσει… Κι επειδή… νταλαβερίζεται και με τα θρησκευτικά… παρήγγειλε και μια εκδήλωση επ’ ευκαιρία της γιορτής του Καντηλιού, μια και είχε… πρόχειρα μαζί του συνεργεία από δύο κρατικά τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια…

***

Όλο και πιο κοντά…

Σιγά σιγά αλλά σταθερά, η Τουρκία κάνει τη δουλειά της κι εμείς απλώς… πετάμε αετό. Δεν έχει πολλά χρόνια που οι εγκάθετοι στον Έβρο, με τον ανακαινισμένο τεκέ της Ρούσας, την ίδρυση του Συλλόγου Μειονότητας Νοτίου Έβρου και φυσικά με τον Σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, προσπαθούν να αλώσουν το σύνορο της ελληνικής επικράτειας. Πώς γίνεται αυτό; Μα με τη γνωστή συνταγή της «υπόμνησης» σε διεθνή, και όχι μόνο, φόρα. Στο τρίτο συμπόσιο «Σαγίντ Αλή Σουλτάν», που διοργανώθηκε στην Αδριανούπολη, συμμετείχαν «πνευματικοί ηγέτες» από την Ελλάδα (όταν τους συμφέρει θυμούνται σε ποια χώρα ζουν), την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Ποιοι… ηγέτες μας εκπροσώπησαν; Σημειώνεται στο δημοσίευμα: «Στο συμπόσιο την Ελλάδα εκπροσώπησε άτομο (!) από τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ρούσα του Έβρου. Στο συνέδριο αυτό περιγράφηκε η ζωή του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ο τεκές του και η ευρεία θέση που κατέχει στα Βαλκάνια».

Όχι, παίζουνε…

Τους έφαγαν τα πεζοδρόμια…

Η κινητικότητα (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης) αποτελεί βασικό εργαλείο πολιτικής για τους εγκάθετους της Τουρκίας που ζουν στην ελληνική Θράκη. Με το σκεπτικό πως ό,τι κινείται δημοσιοποιείται, η νέα «ηγεσία» του παράνομου συλλόγου Τουρκική Ένωση Ξάνθης ξεκίνησε τις επισκέψεις από τον τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή (σαφέστατα) και στη συνέχεια πήρε σβάρνα όλο… το αντιπροσωπευτικό δείγμα του παρακράτους που έχει στηθεί στην περιοχή μας. Οι… «ΤΕΞ»ανοί, λοιπόν, επισκέφθηκαν (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας, τον παράνομο σύλλογο Ένωση Τουρκικής Νεολαίας στην Κομοτηνή, τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, το DEB (εκεί, βέβαια, στήθηκε ιδιαίτερο πανηγύρι) και την τουρκο-ΠΕΚΕΜ (αυτοπροσώπως).

«Ειδική» αποστολή…

Το «νέο» διοικητικό συμβούλιο δεν είναι και τόσο «νέο», αφού πρόεδρός του είναι ξανά μανά ο Αχμέτ Κουρτ, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που ανέβασε στο fb -όλος περηφάνια- τις φωτό από τη συνάντησή του με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που τυχαίνει να είναι ο ηγέτης των…
Γκρίζων Λύκων, και αναγκάστηκε να παραιτηθεί και μετά το πήρε πίσω και εν πάσει περιπτώσει έβαλε σε περιπέτειες την τότε αντιπολίτευση, η οποία, στο παρά πέντε, έψαχνε υποψήφιο για τις περιφερειακές εκλογές. Αυτός λοιπόν (που εννοείται πως δεν ιδρώνει το αυτί του) ξεκίνησε τις επισκέψεις τη Δευτέρα, αλλά τελείωσε… Τρίτη, μια και το DEB… είναι μια κατηγορία μόνο του. Η συνάντηση έγινε στις 26 Μαΐου και δεν είναι τυχαία η ημερομηνία, όπως το «πρόδωσε» ο ίδιος ο Τσαβούς, μια και… όπως λέει και η παροιμία: Θέλει η (ξέρετε ποια) να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Αφού λοιπόν… συνεχάρη Κουρτ και ΣΙΑ για την εκλογή, «εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι αυτή η επίσκεψη γίνεται κατά την επέτειο των ευρωεκλογών της ανατροπής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «της 25ης Μαΐου» (για να μην ξεχνιόμαστε).


Σχολιάστε εδώ