Υπερεξουσίες στην ΕΕΑ

Πρόκειται για ακόμα ένα όπλο της Πολιτείας για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, που στηρίζεται στην «επιστημονική επάρκεια, την προσωπικότητα και την αξιοσύνη όσων στελεχώνουν την επιτροπή», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Στην προεδρία της ΕΕΑ επανήλθε ο Κωνσταντίνος Παπαλάκης, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επί τιμή. Αναπληρωτής του διορίστηκε ο Σπυρίδωνας Ζιάκας, επίσης αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επί τιμή. Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο Γεώργιος Τριανταφυλλάκης (αναπληρωτής καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), ο Γεώργιος Βάμβουκας (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), η Ειρήνη Μαρούπα (δικηγόρος – ποινικολόγος), ο Παναγιώτης Περάκης (δικηγόρος), ο Ηλίας Αρκούδης (οικονομολόγος), ο Κωνσταντίνος – Ιωσήφ Μανταίος (συνταξιούχος νομικός). Αναπληρωτές τους διορίστηκαν οι Δημήτρης Αυγιτίδης (αναπληρωτής καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου), Δημήτρης Αστερίου (αναπληρωτής καθηγητής στις ποσοτικές μεθόδους για Οικονομολόγους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου), Γεράσιμος Ρίκος (δικηγόρος), ο συνάδελφός του Δημήτρης Παπασπύρου, ο οικονομολόγος Δημήτρης Σμυρνάκης και ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Μπίκος.

«Ανεξάρτητα από τις κάθε λογής αντιξοότητες, εμείς θα προχωρήσουμε στους σκοπούς μας αταλάντευτα.

Τα μεγάλα μας όπλα και ατού της επιτροπής είναι η πολύ καλή γνώση των νομικών διατάξεων που θα εφαρμόσουμε, καθώς και η αμετακίνητη και ανυποχώρητη θέλησή μας να βοηθήσουμε τη χώρα σε αυτόν τον δύσκολο τομέα της κοινωνικής ζωής. Και ως προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν θα κάνουμε πίσω», υποσχέθηκε μετά την παρουσίασή του ο Κωνσταντίνος Παπαλάκης. Ο συνταξιούχος εισαγγελικός λειτουργός σχεδιάζει να βουτήξει κατευθείαν στα βαθιά με προσκλήσεις σε όλους τους μεγαλομετόχους και στους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ, καθώς αυτούς χαρακτήρισε ουσιαστικά ως ρίζα του προβλήματος.


Σχολιάστε εδώ