Τη γενιά των 400 ευρώ φτιάχνουν!

Μέσα σε αυτήν την καταιγίδα, στην οποία ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου ούτε η παρέα Σαμαρά – Βενιζέλου έκλεισαν την πόρτα, οι φόροι αυξήθηκαν μέχρι και εννέα φορές. Και θέλουν τόσο πολύ οι εταίροι μας να μας στηρίξουν, που ήδη έχουν βάλει τα… θεμέλια για τη νέα γενιά με το κουστούμι των 400 ευρώ – μας κάνουν τη χάρη και βάζουν 100 ευρώ παραπάνω από τα 300 που είχε προτείνει ο άλλος «τροϊκανός», ο τσιγκούνης ο Μπομπ Τράα.

Και όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι αποκαλύψεις του προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, από τις διαπραγματεύσεις που είχε κάνει την εποχή που η «τρόικα» ήταν τακτικός επισκέπτης στη χώρα μας.

Ο κ. Κορκίδης, σε δηλώσεις του στις οποίες καταγράφεται η αγωνία του για τη μη επίτευξη συμφωνίας των… «θεσμών» με την κυβέρνηση, τα ψάλλει σε προηγούμενους πολιτικούς που κυβέρνησαν. «Κάποιοι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να διαλευκάνουν γιατί βιάστηκαν να μας βάλουν στην περιπέτεια του Μνημονίου αλλά και γιατί κάποιοι βιάστηκαν να μας βγάλουν και μιλούσαν για οικονομικό παράδεισο»!

Τώρα, με κίνδυνο να υπάρξει άλλη μία χαμένη χρονιά, ο κ. Κορκίδης υποστηρίζει ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά να βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας συμφωνίας παρά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας». Εκτιμά, δε, ότι θα είναι βαρύς ο λογαριασμός μιας συμφωνίας, ακόμη και «μέτριας». Θα έχει μέτρα κόστους από 4 έως 5 δισ. ευρώ!


Σχολιάστε εδώ