Στα ενδότερα των ομάδων

*Ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του ποντάρουν κυρίως στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά όταν τέθηκε για πρώτη φορά το ενδεχόμενο του grexit, η αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου υπήρξε έντονη και ξεκάθαρη. Περιμένουν στο πάρκο Γουδί, λοιπόν, τη λήψη πρωτοβουλιών από τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» για να μην πάει στράφι η πορεία στα πλέι οφ και ο μετραγραφικός σχεδιασμός, που περιλάμβανε εκτός των άλλων και την προσθήκη του Μίκαελ Εσιέν.

*Ο διεθνής γκανέζος μέσος κόστισε ακριβά στους «πράσινους», καθώς έγινε αμέσως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης τους και, μάλιστα, με ετήσιες αποδοχές υπερδιπλάσιες του Μάρκους Μπεργκ, πρώτου σκόρερ της μάδας. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν οι συνεργάτες του Αλαφούζου, ο Εσιέν θα εισπράξει 1,2 εκατ. ευρώ ως πάγιες αποδοχές και μια σειρά μπόνους για την επίτευξη των στόχων που θα πετύχει ο Παναθηναϊκός.

*Σε ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο άλλοτε παίκτης της Τσέλσι, της Ρεάλ και της Μίλαν θα πάρει έξτρα 200.000 ευρώ. Αν μπουν οι «πράσινοι» στους ομίλους του Γιουρόπα, το πριμ θα ανέλθει στα 50.000 ευρώ, όσα θα καρπωθεί ο Εσιέν και στην περίπτωση κατάκτησης του κυπέλου, ενώ για το πρωτάθλημα θα εισπράξει 100.000 ευρώ.

*Συνολικά, και μαζί με την εφορία, ο 32χρονος παίκτης θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό περίπου 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να βάζουμε μέσα όλα τα μπόνους, παρά μόνο εκείνο για τους ομίλους του Γιουρόπα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η μεταγραφή του Εσιέν αποτελεί μεγάλη υπέρβαση για το μνημονιακό «τριφύλλι» και φυσικά ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του θέλουν να τη δουν να αποδίδει καρπούς.

*Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν αγωνιστούν οι «πράσινοι» στις διεθνείς διοργανώσεις. Οπότε ξεκάθαρα τάσσονται κατά του grexit και εκεί ποντάρουν οι παράγοντες της ΕΠΟ, που θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα μεσολαβήσει ο Αλαφούζος για να πείσει την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας να αποσύρει την προσφυγή της στο Ειρηνοδικείο με αίτημα την έκπτωση του ΔΣ.

*Οι αλυσιδωτές εξελίξεις στη ΦΙΦΑ, ωστόσο, αναμένεται να συμπαρασύρουν και την ΕΠΟ. Στους δικαστικούς κύκλους συζητήθηκε ευρέως η δημόσια τοποθέτηση της Λορέτα Λιντς, γενικής εισαγγελέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, που προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το αυτοδιοίκητο και έδωσε εντολή στο FBI για να συλληφθούν πρωτοκλασάτα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

*«Αφού μπορεί μια εισαγγελέας σε επίπεδο ΦΙΦΑ να προβεί σε τόσες ενέργειες, γιατί δεν έχουμε εμείς το ίδιο δικαίωμα;», ήταν μία από τις εύλογες απορίες που εκφράστηκαν στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Οπότε μη μας φανεί τρελό το ενδεχόμενο να υπάρξουν άμεσα συλλήψεις, ακόμα και προφυλακίσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων με συμμετοχή στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

*Μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και αναμένεται να τρέξει άμεσα και η υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων, καθώς ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης ολοκλήρωσε ήδη τη δική του δουλειά και η υπόθεση πήγε στο επόμενο στάδιο. Περιμένουμε και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τα στημένα ματς του 2011 και ο κλοιός θα αρχίσει να σφίγγει για κάποιους παράγοντες.

*Ιδιαίτερα σημαντική για την έκβαση των ερευνών μπορεί να αποδειχθεί η υπόθεση του Άρη, που ζητάει τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ στη Γ’ Εθνική για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στη Φούτμπολ Λιγκ. Η προκήρυξη της κατηγορίας αναφέρει ρητά ότι το νέο πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με 20 ομάδες, αλλά μετά τον εθελούσιο υποβιβασμό του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου μένουν κενές δύο θέσεις, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν με τη διεξαγωγή μπαράζ μέσω των δεύτερων στους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής.

*Στην ΕΠΟ προσπαθούν να τρενάρουν τη λήψη απόφασης, αλλά οι άνθρωποι του Άρη επιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τις 10 Ιουνίου, όταν και θα συνεδριάσει το ΔΣ, διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν δίχως παίκτες. Κάτι που εξήγησε στον Γιώργο Γκιρτζίκη αλλά και στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ο Άλεξ Κάλας, ο επιχειρηματίας που κινεί τα νήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα των «κίτρινων».

*Σύμφωνα με έμπειρους νομικούς, ενδεχόμενη απόρριψη από την ΕΠΟ του αιτήματος που κατέθεσε ο Άρης ίσως οδηγήσει σε άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης, διότι «πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο που καταπατάει τον ΚΑΠ αλλά και το καταστατικό της ομοσπονδίας». Γι’ αυτό αρκετοί περιμένουν στη γωνία την απόφαση για τα μπαράζ, με στόχο να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

*Μια άλλη λεπτομέρεια που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο έχει να κάνει με την κλήση που έστειλε ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου στον Βίκτορα Μητρόπουλο για να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα που προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του έμπειρου παράγοντα περί «κάλπικου καταστατικού». «Συνετάχθη ως πρακτικό της ΓΣ πλαστό κείμενο, με το 99% των εδαφίων πλαστογραφημένα, δηλαδή διατυπωμένα από κάποιον εγκέφαλο, χωρίς την έγκριση των μελών της ΓΣ, και στη συνέχεια υπήρξε εξαπάτηση του Δικαστηρίου, ο πρόεδρος του οποίου εξαπατήθηκε με πλαστά έγγραφα και το ενέκρινε», υποστήριξε ο Μητρόπουλος!

*Σύμφωνα με τον άλλοτε αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, στην επίμαχη ΓΣ είχε προεδρεύσει ο Γιώργος Σαρρής και το καταστατικό συνέταξε ο Θόδωρος Κουρίδης, για τον οποίο άφησε πολλά ερωτηματικά εάν έφυγε από την ομοσπονδία. Είναι, βέβαια, γνωστή η κόντρα του Μητρόπουλου με τον άλλοτε (;) πανίσχυρο νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ που οι φήμες τον θέλουν να προσχώρησε ήδη στην αντιπολίτευση για να αποφύγει επιπλέον δικαστικές περιπέτειες.

*Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία κοσμογονικών αλλαγών στην ΕΠΟ και στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ίσως και έως τότε να ακούσουμε για τις πρώτες παραιτήσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων με επίκληση της ευθιξίας τους!


Σχολιάστε εδώ