Σε οικονομική γενοκτονία οδηγεί η αύξηση των φορολογικών συντελεστών!

Οι θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ στις ακραίες προτάσεις-θηλιά των δανειστών είναι οι εξής:

1) Μεταβολή των φορολογικών συντελεστών: Η αύξηση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ (από το 13% στο 23%), στον τουρισμό, στα νησιά και στην εστίαση οδηγεί σε οικονομική γενοκτονία όλης της παραγωγικής βάσης και σε βίαιη ευθανασία του εμπορίου, των υπηρεσιών και όλων των κλάδων που στηρίζουν την εγχώρια οικονομία.

2) Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά: Θα οδηγήσει στην καταστροφή πολλές επιχειρήσεις, ενώ η μείωση της κατανάλωσης των νοικοκυριών θα δημιουργήσει νέο φαύλο κύκλο αρνητικών προσδοκιών, με συνέπειες για τις επενδύσεις και την απασχόληση.

3) Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ: Θα δώσει τη χαριστική βολή στα νοικοκυριά και στην Αγορά ακινήτων. Πρόκειται για μέτρο εξαθλίωσης και απαξίωσης της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών.

4) Απελευθέρωση επαγγελμάτων και Αγοράς: Αποτελεί τη χείριστη επανάληψη ενός καταστροφικού σεναρίου για πολλές μικρές επιχειρήσεις, ενώ ενισχύει τη θέση μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.

5) Διατήρηση της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων: Η συνταγή παραβίασης του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έχει οδηγήσει σε μείωση της απασχόλησης, καθεστώς αυθαιρεσίας και κατάλυση κάθε έννοιας διαβούλευσης και κοινωνικού διαλόγου.

6) Μείωση συντάξεων – περιορισμός κοινωνικών επιδομάτων και πολιτικών: Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση της συμμετοχής στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα συγκροτούν έναν πυρήνα αντικοινωνικών μέτρων που οδηγούν σε διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την κυβέρνηση να διαμορφώσει όρους εθνικής συνεννόησης και απόκρουσης του δυσμενούς πλαισίου που επιβάλλεται και να προετοιμάσει ένα συνεκτικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης, χωρίς παλινωδίες και καθυστερήσεις.


Σχολιάστε εδώ