Πλαστογράφησαν την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ!

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μ. Χαρακόπουλου, καθιστώντας σαφές ότι η ρύθμιση αυτή δεν περιλαμβανόταν στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά κάποιοι την επέβαλαν στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχε τονίσει, σε ομιλία του στη Βουλή, ότι η ρύθμιση δεν είχε καμία σχέση με τον ΟΟΣΑ, αλλά «ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης, που έβαλε -υποκλέπτοντας- τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας. Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη και όχι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ».

Στο ερώτημα του κ. Χαρακόπουλου αν ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ Άνχ. Γκουρία συμμερίζεται τις καταγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς απάντησε ότι από τις δηλώσεις του κ. Γκουρία «προκύπτει σαφώς το πολιτικό συμπέρασμα ότι οι δράσεις της ”εργαλειοθήκης” διαμορφώθηκαν με βάση σαφείς και συγκεκριμένες επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, που είχαν στόχο όχι την ανάπτυξη, αλλά την άμεση εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Τέτοια είναι η περίπτωση της διάταξης που διευκόλυνε την ενίσχυση των εισαγωγών γάλακτος σε βάρος της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής».


Σχολιάστε εδώ