Παρόντες οι Οικολόγοι Πράσινοι

Το φόρουμ επεξεργάστηκε θέματα τα οποία αφορούν τις συνθήκες που καθορίζουν τη ζωή των ευρωπαίων πολιτών, όπως ο παραγωγικός μετασχηματισμός και η ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, η οικολογική μετάβαση (εν όψει της διεθνούς διάσκεψης των ΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τον Δεκέμβρη του 2015 στο Παρίσι), οι προκλήσεις της εργασίας, η κοινωνική οικονομία και τα κοινά αγαθά, ο ευρωπαϊκός αγώνας ενάντια στη λιτότητα και το θέμα της Ελλάδας, η συνεισφορά των πανεπιστημίων για μια άλλη Ευρώπη και ο αγώνας για μια δημοκρατική Ευρώπη.

Το φόρουμ αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία άμεσης δημοκρατίας και ήταν ανοιχτό, από τη σύλληψη ως την εφαρμογή του, σε όλες τις δυνάμεις και τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ήταν μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση, με πολυπληθή συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένων προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής (από την Ελλάδα πήγαν μέλη της κυβέρνησης), των συνδικάτων και των κινημάτων.

Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησε στο Παρίσι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φίλιππος Γκανούλης, ο οποίος συμμετείχε στις θεματικές: «Κοινωνικοί και οικολογικοί αγώνες, πού βρισκόμαστε σήμερα;» και «Κοινά, αυτοδιαχείριση, δρόμοι για την εναλλαγή».


Σχολιάστε εδώ