Παιγνίδια των ΗΠΑ με το ΔΝΤ στην ΕΕ

Το ΔΝΤ δεν ήρθε στην Ευρωζώνη για να… τσοντάρει στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, γιατί δήθεν δεν μπορούσαν οι χώρες του ευρώ να σηκώσουν όλο το βάρος. Αξιοποίησε την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας για να βάλει πόδι στην Ευρωζώνη. Και την πόρτα δεν την άνοιξε μόνο ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που εκτέλεσε διατεταγμένη υπηρεσία-αποστολή. Βοήθησε και η γερμανίδα καγκελάριος, η κ. Μέρκελ, με το… επιχείρημα να μην αναλάβουν όλο το ρίσκο τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Το ΔΝΤ είναι το μακρύ χέρι της Ουάσινγκτον, η οποία βλέπει το ευρώ ως τη μεγάλη απειλή για την αμφισβήτηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος. Στο οποίο επενδύουν όλοι. Κάθε αναστάτωση στο γήπεδο της Ευρωζώνης προκαλεί φόβο και ανησυχία, και η πρώτη αντίδραση των καταθετών και των επενδυτών είναι να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο δολάριο.

Όπως υποστηρίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ευρώπη. Τονίζουν, μάλιστα, με βεβαιότητα ότι όλο το 2015 θα χρησιμοποιεί την Ελλάδα στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης του ευρώ και από το 2016 στον ρόλο της Ελλάδας θα είναι η Αγγλία, με το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει ο πρόσφατα επανεκλεγείς, παρά τα αρνητικά γκάλοπ, και μάλιστα με απόλυτη πλειοψηφία, πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για αποχώρηση της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σχολιάστε εδώ