Ο Περέιρα κουνάει μαντήλι

Η απόδοση του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, καθώς επίσης και στα δύο ματς εναντίον της Ντνίπρο, όχι μόνο προκαλούσε απογοήτευση, αλλά δημιουργούσε και αμφιβολίες και για τη δυνατότητα του πορτογάλου τεχνικού να υπηρετήσει το πλάνο για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονταν υποχρεωμένοι απέναντι στον Περέιρα για όσα συνέβησαν στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα. Ήθελαν να στηρίξουν τον προπονητή για λόγους επικοινωνιακούς. Μόνο που ο Περέιρα φρόντισε και άδειασε μόνος του τον Ολυμπιακό! Η αποκάλυψη των Σκωτσέζων ότι πήγε στη Γλασκώβη τις παραμονές του τελικού κυπέλου και συζήτησε με τους Ρέιντζερς έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης. Η επιβεβαίωση ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους Πορτογάλους. Ότι δεν υπάρχει χημεία στη σχέση τους.

Το διαζύγιο των πρωταθλητών με τον Περέιρα θεωρείται δεδομένο.

Ενημερώθηκαν, άλλωστε, οι μάνατζερ σε διεθνές επίπεδο και άρχισε ο βομβαρδισμός με προτάσεις για τον διάδοχο. Με την έρευνα αγοράς να επικεντρώνεται ουσιαστικά σε δύο χώρες: Στην Ισπανία, μια και υπάρχει το απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Μίτσελ, αλλά και στη Γαλλία, μια και εκεί κινούνται ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Πιερ Ισά. Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα ονόματα, όπως για παράδειγμα εκείνο του κροάτη τεχνικού Σλάβεν Μπίλιτς. Αλλά ουσιαστικά οι τάσεις είναι δύο: Η γαλλική και η ισπανική.

Στροφή στο εξωτερικό

Ο νέος προπονητής θα κληθεί να περάσει από κόσκινο το ρόστερ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση εννέα ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Γκεόργκι Λόρια, Γιώργο Κατσικά, Πολ Κεϊτά, Φάνη Τζανδάρη, Νίκο Μαρτίνες, Γιάννη Γιαννιώτα, Μιχάλη Μανιά, Μοχάμεντ Μπεν και Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Αλλά το βάρος θα πέσει στη διεθνή αγορά. Με την εντολή του Μαρινάκη να είναι ρητή: Θέλω δύο επιθετικούς με προοπτική εξέλιξης, αλλά και ικανούς να στείλουν τους οπαδούς στο αεροδρόμιο, ενώ μεγάλο όνομα πρέπει να αποκτηθεί και για το κέντρο της άμυνας. Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από την πρόσληψη του νέου προπονητή, διότι υποχρεωτικά πρέπει να αξιολογήσει και εκείνος το ρόστερ. Οπότε οι εξελίξεις θα τρέξουν από την ερχόμενη εβδομάδα μια και οι πρώτες επαφές θα γίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής του Μαρινάκη στο Βερολίνο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί χθες βράδυ.


Σχολιάστε εδώ