Κ. Ήσυχος: Ξεκινάει η νέα ΜΟΜΑ

«Θα προσφέρει τεράστιο έργο σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε μηχανήματα που έχουν εγκαταλειφτεί σε διάφορες χώρες. Ήδη έχουμε προσφορές από ορισμένες χώρες όπως το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν αλλά και από χώρες της Βαλκανικής. Θα οργανώσουμε τάγματα, πέραν από αυτά που έχουμε, όπως του Μηχανικού στο Αίγιο, θα τα πολλαπλασιάσουμε, ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές που πρέπει να υπάρχει παρέμβαση ουσιαστική για τα σχολεία, για να φτιαχτούν υποδομές, κέντρα πρόληψης, δρόμοι κ.ά.», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός. Προχώρησε μάλιστα και παραπέρα, τονίζοντας ότι μπορεί η λειτουργία της νέας ΜΟΜΑ να συνδυαστεί και με εθελοντική δουλειά των κατοίκων, όταν υπάρχει ένα κλιμάκιο στην περιοχή.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο στρατός προσφέρει πολύ σημαντικό έργο, όπως στις πρόσφατες πλημμύρες που είχαμε στη Λίμνη Κερκίνη αλλά και στον Έβρο, λόγω του δύσκολου φετινού χειμώνα, αφού μέρα-νύχτα ο Στρατός ήταν εκεί και βοηθούσε με μηχανήματα και φαντάρους, πράγματα τα οποία δεν κοστολογούνται. Αυτή τη φορά όμως, η ΜΟΜΑ, όπως έχει εξαγγελθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα λειτουργήσει μεθοδικά και με σχέδιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

***

Το κλειδί

*Οι πάντες περιμένουν το άνοιγμα ενός μυστηριώδους αλλά εντοπισμένου λογαριασμού, που ανήκει σε μεγαλοβαρόνο, στο Μονακό. Από τη μια μεριά οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και από την άλλη οι νομικοί του ιδιοκτήτη.

*Αν ανοίξει, θα κλάψουν μανούλες… Πολλές μανούλες, σας λέω.

*Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορούμαι, πολύ σύντομα θα σκάσει «κροτίδα» με ονόματα απόστρατων αξιωματικών, οι οποίοι και εξωχώριες, OFF SHORE εννοώ, εταιρείες είχαν στήσει για την ευχερέστερη είσπραξη μιζών.

***

Μάχη χαρακωμάτων…

*Με πεδία μαχών την Ελβετία, το Μόναχο, τα νησιά Κέιμαν, κ.ά., μεταξύ των ελληνικών ανακριτικών αρχών, που, επαναλαμβάνω, έχουν την απρόθυμη βοήθεια του κράτους και των τραπεζών, για την αποκάλυψη λογαριασμών λαμογιών μεγαλοβαρόνων.

*Θα ενθυμείστε ότι, προ ημερών, αναφέραμε ονομαστικά επιφανείς νομικούς του κυβερνώντος κόμματος που έδωσαν μάχη στην Ελβετία για να μην αποκαλυφθούν λογαριασμοί του Άκη. Ουδέν σχόλιο από τους κρατούντες.

*«Θα ξεχαστεί, με τον καιρό θα ξεχασθεί…», σκέφτηκαν. Όπως λέει και το τραγουδάκι του αλησμόνητου ΑΤΤΙΚ.

*Μόλις προχθές πληροφορήθηκα, και ας διαψευστώ, ότι 1,7 εκατ. ευρώ της κ. Ρούλας Κουράκου – Παπαντωνίου, που βρέθηκαν στην HSBC, προήλθαν από λογαριασμό του κ. Κανδαλέπα, κουμπάρου του ζεύγους και πολλάκις εμφανισθέντος σε δραστηριότητες του ΥΕΘΑ.

*Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει βάλει θεούς και δαίμονες στη χώρα της σοκολάτας και των ωρολογίων για να μπλοκάρουν αυτόν τον λογαριασμό. Και νόμιμο και ηθικό είναι…

***

Φτώχειες…

*700 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί, θεωρητικά, από το ΥΕΘΑ για εξοπλισμούς το 2013.

*Από αυτά, 561 εκατ. οφείλονται για αποπληρωμή παλαιών συμβάσεων. Τι απομένουν; Ούτε 150 για κάτι το καινούργιο.

*Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του… και οι ανάγκες (όχι για νέα υλικά) για τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων οπλικών συστημάτων τεράστιες.

*Με ψιλικαντζούρα δεν γίνεται Άμυνα…

***

Νέα από τη… Σιγκαπούρη!

*Η οικονομία της αναπτύσσεται ταχύτερα από τις προβλέψεις (λόγω μεγάλης αύξησης των εξαγωγών της), το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 3,2%, η διαφθορά έχει μηδενισθεί.

*Αυτά είδε ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος και έστειλε εκεί τον Α/ΓΕΝ, ναύαρχο κ. Ευ. Αποστολάκη για ενημέρωση.

*Παράλληλα συζητήθηκε διεξαγωγή κοινών γυμνασίων των στόλων των δύο συμμάχων χωρών.

***

Τα ειδικά οχήματα

*Τα οποία παραχωρήθηκαν από ΗΠΑ στο ΓΕΣ, φαίνεται να βρίσκουν τον δρόμο μεταφοράς τους στην Ελλάδα.

*Ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, πτέραρχος κ. Κοσμάς Βούρης επανεκκίνησε τη βαλτωμένη υπόθεση. Την εισήγαγε στη συνέχεια στο ΓΕΣ για τα περαιτέρω:

*Αναζητείται πηγή διάθεσης των 5,5 εκατ. δολαρίων που απαιτούνται για τη μεταφορά.

*Πρόταση προς κ. υπουργό: Πείτε κάτι στην Ένωση Εφοπλιστών ώστε να κάνει μια πατριωτική κίνηση αναλαμβάνοντας τη μεταφορά τους; Ιδού μια ευκαιρία εκδήλωσης του πατριωτισμού τους.

***

Θα αρχίσουν νέοι χοροί;

*Οι αδιάφθοροι της κ. Ελένης Ράικου αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, φοβερές δυσκολίες στο άνοιγμα ύποπτων λογαριασμών λαμογιών στο εξωτερικό.

*Διαπρεπείς νομικοί και μεγάλα δικηγορικά γραφεία επιχειρούν να επιβάλουν σκότος με τεράστιες αμοιβές και το κατορθώνουν! Τα γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο…

*Όπως πληροφορούμαι, εντός ολίγου και πριν από το καλοκαίρι, θα αρχίσει η έρευνα στα αντισταθμιστικά ωφελήματα, όπου έγινε μεγάλο φαγοπότι. Μέχρι και πρόσφατα!

*Λέγεται ότι θα αρχίσουν από τα ΑΩ των περιβόητων πυροβόλων SUZANA, των Ακοσμπώκων, όπου φέρονται εμπλεκόμενοι αρκετοί «ρέκτες» επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός, του οποίου το όνομα προβάλλει σε πολλές λίστες και ο οποίος αργότερα μεταπήδησε από τη ΓΔΕ σε σπουδαία θέση της εταιρείας που εξυπηρετούσε… Νεότερα προσεχώς…

***

Απίστευτο!

*Από εβδομαδιαία εφημερίδα δόθηκε η πληροφορία ότι το ΥΕΘΑ αφαίρεσε, χειρουργικά, όνομα αξιωματικού από κατάλογο μελών επιτροπής προμήθειας των αρμάτων LEOPARD.

*Συγκεκριμένα, οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν επίσημα κατάλογο των μελών της επιτροπής προς επιβεβαίωση με αυτόν που είχαν ανά χείρας. Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΘΑ τους τον έστειλε, με «απουσιάζοντα» όμως έναν απόστρατο αξιωματικό που φέρεται ως εισπράξας μαύρο χρήμα.

*Να πιστεύουμε ότι ισχύει ακόμη το δόγμα Μπεγλίτη περί ύπαρξης κυκλωμάτων που χειρίζονται τους εξοπλισμούς;

***

Η μπάντα της ΠΑ

*Είναι ένα εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα. Έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Αεροπορικών Μουσικών Μπαντών (Βέλγιο – Δανία – Αλβανία – Νορβηγία – Πολωνία) στη Μονς, όπου και διακρίθηκε.

*Το φεστιβάλ φέρει τον περίεργο τίτλο Dondon-Tatto.

***

Έξω πάμε καλά…

*Την 25η Μαΐου, η ελληνική εταιρεία IDE (INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS) δέχθηκε την επίσκεψη ακόλουθων άμυνας και στρατιωτικών – ναυτικών – αεροπορικών ακολούθων στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, όπου τους ενημέρωσε για τις βιομηχανικές δυνατότητές της στον αμυντικό χώρο.

*Υπόψη ότι το 98% της παραγωγής της εταιρείας διοχετεύεται σε πελάτες του εξωτερικού.

*Παρόμοια εξαγωγική δραστηριότητα έχουν και οι εταιρείες THEON και ISI, με παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

***

Καθυστερημένο

*Στην εξαιρετική διημερίδα για την Άμυνα και την Ασφάλεια, που οργάνωσαν επιτυχώς η SGT και το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο (υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ), εντυπωσίασε με την εισήγησή του ένας ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ.

*Πρόκειται για τον κ. Βασίλη Γαρμπή, Διευθυντή Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού.

*Ο ομιλητής, με ευχέρεια λόγου και εξαιρετικά επιχειρήματα – ντοκουμέντα, έθεσε στο ακροατήριο την ουσία και την αλήθεια των αμυντικών προβλημάτων της χώρας. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τους εξοπλισμούς και τις αδυναμίες τους.

*Για τον τερατώδη βενιζέλειο νόμο περί προμηθειών (3978/11), που έγινε για να επιτευχθεί διαφάνεια, είπε, καταχειροκροτούμενος: «Είναι ένας νόμος που δεν επέτρεψε την υπογραφή ούτε μίας σύμβασης αμυντικού υλικού από το 2011… Πάταξη της διαφθοράς διά της καταπολέμησης σύναψης συμβάσεων». (Σ.Σ.: Ας αφήσουμε πως απαιτείται σύμβαση και για μία… βίδα).

*Δύο λύσεις υπάρχουν: Ή να τον πάρει ο κ. Π. Καμμένος ως άμεσο συνεργάτη και να δέχεται τις εισηγήσεις του ή να αποστρατευθεί πάραυτα. Είναι επικίνδυνος γιατί λέει, απευθείας, την αλήθεια.


Σχολιάστε εδώ