Ευκαιρία οι εκλογές για να ξεφορτωθούν τον Σαμαρά

Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται, με βάση και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, ότι η επίδοση της παράταξης θα είναι σίγουρα κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε πετύχει στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι πλέον απαισιόδοξοι μάλιστα προβλέπουν ποσοστά κάτω του 20%, κατά συνέπεια θα κατέγραφε μια δεύτερη, απανωτή και σε διάστημα λίγων μηνών βαριά ήττα που ίσως αποδεικνυόταν καταστροφική. Η παράταξη θα έμπαινε σε μια μακρά (παρατεταμένη) περίοδο αναταράξεων, συγκρούσεων και επώδυνης εσωστρέφειας, από την οποία θα έβγαινε βαρύτατα «τραυματισμένη» και σε χειρότερη από πριν θέση. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια ανάταξης και ανασύνταξης της παράταξης θα είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας και θα απαιτούσε μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανακτήσει τη θέση της στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Με το σκεπτικό αυτό οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απεύχονται το ενδεχόμενο νέων εκλογών και θα προτιμούσαν να συνεχίσει ως έχει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ώστε να υποστεί τη φθορά των μνημονιακών μέτρων που θα εφαρμόσει. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της θα είχε τον χρόνο, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία και σταδιακά να ανεβάσει τα ποσοστά της.

Κατά των εκλογών -για διαφορετικούς λόγους- είναι και ορισμένοι ακόμη βουλευτές που κινούνται πέριξ της ηγεσίας και οποίοι γνωρίζουν ότι η «βασιλεία» τους στο κόμμα θα τερματιστεί με την αποχώρηση του κ. Σαμαρά.

Η θεωρία που ανέπτυξε ο εκπρόσωπος Κ. Καραγκούνης ότι αν διεξαχθούν τώρα εκλογές η Νέα Δημοκρατία, κόντρα στο ρεύμα, θα αυξήσει τα ποσοστά της δεν επιδέχεται σοβαρής κριτικής, καθώς η τάση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχουν γαλάζιοι βουλευτές, περιορισμένοι ως προς τον αριθμό είναι αλήθεια, που βλέπουν θετικά την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες για έναν βασικό λόγο:

Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να… απαλλαγούν από τον Αντ. Σαμαρά! Ισχυρίζονται δηλαδή ότι ύστερα από μια νέα ακόμη πιο βαριά ήττα θα αναγκαστεί να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από την ηγεσία της παράταξης.

Υποστηρίζουν δε ότι στην περίπτωση αυτή η αλλαγή ηγεσίας θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες και το κυριότερο με σχετικά ανώδυνο τρόπο. Είναι δε τέτοια η αδημονία τους που δείχνουν να υποτιμούν τις συνέπειες για την παράταξη από μια νέα ήττα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Ας φύγει ο Σαμαράς και όλα θα διορθωθούν στην πορεία», δηλώνουν με… αδικαιολόγητη αισιοδοξία.


Σχολιάστε εδώ