Επί του πιεστηρίου

Στην επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα παιδιά, πάνω από 100.000, που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές

Εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ευχόμενος κάθε επιτυχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για αυτούς που αισθάνονται ότι σκόνταψαν, για να τους πει ότι στη ζωή το πιο σημαντικό είναι να μπορεί κανείς, όταν σκοντάφτει, να σηκώνεται και να προχωρά.

***

Και αυτή, είπε, είναι ίσως η μεγαλύτερη εμπειρία, να έχεις τη δύναμη, ακόμη κι όταν σκοντάψεις, να σηκωθείς και να προχωρήσεις.

«Κάποιοι θέλουν να δουν την Ελλάδα κυριολεκτικά στα γόνατα. Για να δημιουργηθούν έτσι οι κατάλληλες συνθήκες για την εφαρμογή οικονομικών πολιτικών στις οποίες δεν θα έχουμε φωνή να πούμε όχι»!

Θα έλεγε κανείς ότι αυτά τα λέει κανένας ΣΥΡΙΖΑίος. Τα πράγματα, όμως,
έχουν τόσο πολύ αλλάξει αυτά τα έξι χρόνια της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, που οι δεξιοί έχουν γίνει πιο σκληροί και από τους αριστερούς. Είναι η τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστα Μίχαλου, από τη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

***

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη. Στις εκδηλώσεις που έγιναν, όπου μεταξύ των άλλων μίλησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, κανείς δεν αναφέρθηκε σε εκείνη την παρά φύσιν συνεργασία με τη Δεξιά, τη ΝΔ του Μητσοτάκη, η οποία έκανε μεγάλη ζημιά στο αριστερό Κίνημα.

***

Έχει χάσει τον ύπνο του ο κ. Σόιμπλε για το πώς δεν θα πεινάσουν οι πλούσιοι της Γης – αυτόν τον στόχο έχει ο πόλεμος που έχει κηρύξει πέντε χρόνια τώρα κατά της Ελλάδος. Δεν του φθάνουν οι αυτοκτονίες και οι ουρές στα συσσίτια, τον ενδιαφέρει και το να μην κακοπεράσουν οι πλούσιοι, που δεν πλούτισαν με τον σταυρό στο χέρι. Εδώ μέχρι και ο Πρόεδρος της χώρας σου, κύριε Σόιμπλε, πιάστηκε να κλέβει…
οπώρας και αναγκάσθηκε να παραιτηθεί. Τόσο σωστά και έντιμα λειτουργεί η Γερμανία σου, κύριε Σόιμπλε.

Αφορμή για την παραπάνω… εισαγωγή, τα ρεπορτάζ αθηναϊκών εφημερίδων: «Η ελίτ των πλουσίων αγόρασε σε ένα 15νθήμερο έργα τέχνης άνω των ΔΥΟ δισεκατομμυρίων δολαρίων»! Μόνο για τον πίνακα «Les Femmes d’Alger, Version O» του Πικάσο δόθηκαν 179,4 εκατ. δολ.!

***

«Ο κ. Βαρουφάκης μοιάζει με νευρικό κατοικίδιο που εννοεί να προκαλεί την ενόχληση των επισκεπτών και που μάταια προσπαθεί η οικογένεια να το απομονώσει». Ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει στον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνο Βερέμη. Όταν κανείς είναι έξω από τον χορό, εύκολα, χωρίς κόστος, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Χρήσιμο θα ήταν να μας έλεγε ο κ. καθηγητής ποια είναι η δική του προσφορά στην πατρίδα και στον λαό από τη δημόσια θέση που κατέχει.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ