ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

* Να παραμείνει στον χώρο της πολιτικής έχει αποφασίσει ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θ. Φορτσάκης, ο οποίος στις εκλογές του Ιανουαρίου εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Έχει μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, μπει στη διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης περιφέρειας και δείχνει να προτιμάει την Α’ Αθηνών. Εκτός και αν οι εκλογές διεξαχθούν το επόμενο διάστημα, οπότε θα ισχύσει η λίστα και… αναγκαστικά θα παραμείνει στο Επικρατείας. Μια και ο λόγος για εκλογές και λίστες, μια θέση στους συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσουν ο Θ. Ρουσόπουλος στην Περιφέρεια Αττικής και ο Π. Σόμπολος στην Αιτωλοακαρνανία.

* Εκεί στη ΝΔ φαίνεται πως έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια. Έναν άνθρωπο είχαν που έπαιζε στα… δάχτυλα την Αυτοδιοίκηση, και μάλιστα τον είχαν γραμματέα του τομέα αυτού, με αποτέλεσμα να καταφέρει να πάρει το κόμμα τον έλεγχο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, αλλά… φρόντισαν να τον αποδυναμώσουν διά της… αναβάθμισης! Μιλάμε για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, επί σειρά ετών δήμαρχο Αιγάλεω και πρόεδρο της πρώην ΚΕΔΚΕ, ο οποίος τελευταία τοποθετήθηκε συντονιστής της Εκτελεστικής και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Σίγουρα η αναβάθμιση είναι θεμιτή και τη θέλουν τα στελέχη κάθε κόμματος. Ωστόσο, όταν κάποιος είναι πετυχημένος σ’ έναν τομέα, όταν έχει αποδείξει ότι μπορεί να τραβήξει το κάρο, δεν τον αλλάζεις. Οι θέσεις των συντονιστών μπορεί να είναι βαρύγδουπες, αλλά είναι για… απόστρατους, δεν είναι για μάχιμους. Και ο Καλογερόπουλος είχε αποδείξει πως ήξερε να… πολεμάει αλλά και να κερδίζει τους «πολέμους».

Γι’ αυτό η μετάθεσή του προκάλεσε σχόλια σε όλο το φάσμα της ΤΑ, καθώς οι αυτοδιοικητικοί, απ’ όλους τους χώρους, τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν, κυρίως για τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Τώρα, ποιοι αποφάσισαν ότι ο Καλογερόπουλος θα είναι πιο χρήσιμος στο κόμμα ως συντονιστής κάποιων υψηλόβαθμων οργάνων και όχι ως υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, που τη γνωρίζει σαν την… αυλή του σπιτιού του, αφού την υπηρετεί επί 40 και πλέον χρόνια, κανείς δεν το ξέρει. Ούτε ίσως και ο Σαμαράς…

***

Βρήκε δουλειά…

…και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μια και έχασε το βουλευτιλίκι στις τελευταίες εκλογές. Ακολουθώντας τα βήματα του Άδωνη και του Βελόπουλου, θα παρουσιάζει κάθε Τετάρτη μια τηλεοπτική εκπομπή στο Extra με τίτλο «Ιατρικές Συμβουλές». Όπως τα κατάφερε ο Σαμαράς και βούλιαξε το κόμμα, προβλέπω να σχηματίζονται ουρές έξω από τα κανάλια από Νεοδημοκράτες που θα προσφέρονται για κάθε είδους εκπομπές.


Σχολιάστε εδώ