Άνοιξαν οι μπουκαπόρτες!

Ο χαμός ξεκίνησε από τα ψηλά (με την επιλογή Παναρίτη διαφώνησαν από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη έως τον Νίκο Παππά και τον διορισμένο γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά) και έφτασε μέχρι χαμηλά, με 43 βουλευτές να καταγγέλλουν σε κοινή δήλωσή τους την επιλογή Παναρίτη και να ζητούν ακύρωση της απόφασης, δίνοντας αρκετή τροφή στην παραπαίουσα αντιπολίτευση για να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο επικεφαλής της συνιστώσας ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι (πρώην Μαοϊκός, ακροαριστερός, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), που έχει τρεις βουλευτές, σε δήλωσή του αναφέρεται σε μπουκαπόρτες που άνοιξαν και μπήκαν άτομα από δεξιά και αριστερά για να αλλοιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνουν… συνιστώσα του κατεστημένου. Λέει πολύ χαρακτηριστικά: «Η μπουκαπόρτα για την είσοδο κάθε είδους Παναρίτη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει προ πολλού και δεν θα κλείσει με αποσπασματικές ενέργειες. Ας αναλογιστούμε η επιλογή αυτή τι σηματοδοτεί για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιταχυνόμενη πορεία μετάλλαξής του».

Όχι από 21 γυναίκες!

Από τους 43 βουλευτές που υπέγραψαν κοινό κείμενο κατά της Παναρίτη οι 21 είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις Λίτσα Πασχαλίδου – Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Ηρώ Διώτη, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου, Δανάη Κωστοπούλου – Τζήκα, Βάσω Λέβα, Ευγενία Ουζουνίδου, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Έλενα Ψαρρέα.

Οι 43 βουλευτές τονίζουν: «Μια εξέχουσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της».

Καθυστερημένη ευαισθησία…

Πολλοί, πάντως, επισημαίνουν την καθυστερημένη ευαισθησία των 43 βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για το ΔΝΤ. Κοινό μυστικό ήταν ότι εδώ και τέσσερις μήνες μετείχε στην υψηλού επιπέδου διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης με την αντίστοιχη των… «θεσμών», στο λεγόμενο Brussels Group, και δεν ακούστηκε να διαφωνεί ούτε ο Δραγασάκης ούτε ο Τσακαλώτος ούτε ο Παππάς ούτε ο Σαγιάς. Τότε η κυρία Παναρίτη δεν ήταν εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής; Υποκρισία δεν είναι η σημερινή… μετάλλαξη των αρχικών θέσεων των κυβερνητικών στελεχών; Εκτός κι αν άλλοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτές τις αντιδράσεις. Π.χ., να είναι το πρώτο βήμα για την αποψίλωση του Βαρουφάκη.


Σχολιάστε εδώ