Ψάχνει 12 αποστάτες η κυρία Ξαφά!

Σε περισπούδαστο άρθρο της, χωρίς αιδώ, υποδεικνύει ότι καταλύτης πολιτικών εξελίξεων θα ήταν «ένας νέος συνασπισμός με κεντρώα κόμματα» ή «μια συμφωνία που θα καταψηφισθεί τουλάχιστον από 12 (σ.σ. «Π»: Σας φτάνουν; Μήπως θέλετε περισσότερους αποστάτες;) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θέτοντας τέρμα στην κυβερνητική πλειοψηφία» – όπως ακριβώς έγινε το 1965, θυμίζω τώρα εγώ.

Η κ. Ξαφά φρόντισε, μάλιστα, πριν από έναν μήνα να σπείρει τον πανικό δηλώνοντας δημόσια ότι «έχω βγάλει όλα τα λεφτά που είχα στις τράπεζες στο εξωτερικό», υποδεικνύοντας εμμέσως να κάνουν το ίδιο όποιοι έχουν ακόμη κάποια χρήματα σε τράπεζα.

Να θυμίσω ότι το 1980 ήταν στο ΔΝΤ και χειριζόταν… σταθεροποιητικά προγράμματα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής -αντιλαμβάνεται ο καθένας τι είδους προγράμματα ήταν- το 1991 – 1993 ήταν διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη και το 2004 επέστρεψε στο ΔΝΤ, σε θέση εκτελεστικού μέλους, όπου παρέμεινε μέχρι το 2009. Ένα φεγγάρι πέρασε και από το ΚΕΠΕ και πολιτικά έχει ενταχθεί στη Δράση.

Τα στοιχεία αυτά βοηθούν τον αναγνώστη να εξηγήσει την πρότασή της για ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα, που περιέχεται στο άρθρο της με τίτλο «Η λιτότητα δεν είναι επιλογή», το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή».


Σχολιάστε εδώ