Τα κλειδιά του ΠΑΟΚ στα χέρια του Άρνεσεν!

Με αποδοχές που ανέρχονται στο 1 εκατ. ευρώ για καθένα από τα τρία χρόνια του κλειστού συμβολαίου του. Και φυσικά με μπόνους για την επίτευξη υψηλών στόχων στην Ευρώπη!

Με την πρόσληψη του Άρνεσεν, ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου» δείχνει την αλλαγή φιλοσοφίας σε σύγκριση με την πρώτη τριετία του στην Τούμπα. Εξαρχής είχαμε υπογραμμίσει τις δυσκολίες που θα συναντούσε ο Σαββίδης με την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ. «Θα αντιληφθεί γρήγορα πόσο απαιτητικός είναι ο κόσμος του «δικεφάλου» και πόσο γρήγορα προσπερνάει τα θετικά και πιάνεται από τα αρνητικά», γράφαμε όταν οριστικοποιήθηκε η είσοδος του Σαββίδη στην ΠΑΕ. Από τότε δικαιωθήκαμε πολλές φορές. Μόνο που την περασμένη Τετάρτη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ άκουσε για πρώτη φορά τους οπαδούς να τον κάνουν σύνθημα.

«Σαββίδη προχώρα και άλλαξέ τα όλα», φώναζαν οι οργανωμένοι και όχι μόνο. Ο Σαββίδης κατάφερε να εμπνεύσει με δύο κινήσεις του. Αφενός με την πρόσληψη του Άρνεσεν και αφετέρου με την επιστροφή στην πρώτη γραμμή του Πάμπλο Γκαρσία.

Στους οργανωμένους φίλους του «δικεφάλου» άρεσε και μια άλλη λεπτομέρεια. Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο να ξεπέρασε ο Σαββίδης τα όρια όταν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και τα έψαλλε στον Γιώργο Γεωργιάδη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά στον κόσμο άρεσε η κίνηση του επιχειρηματία. Κυρίως επειδή ερμήνευσαν τη συμπεριφορά του ως μια άρνηση να αποδεχθεί την αδυναμία του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τους στόχους του.

Το θετικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ότι ο Σαββίδης υποσχέθηκε στον Άρνεσεν την παράδοση των κλειδιών της ομάδας. Δεσμεύθηκε, δηλαδή, να του εκχωρήσει αρμοδιότητες που παραπέμπουν στον τρόπο λειτουργίας αγγλικών συλλόγων. Ένα ερώτημα, βέβαια, είναι εάν θα μπορέσει να μείνει στην άκρη για να τρέξει το αγωνιστικό τμήμα ο Δανός και την ΠΑΕ ο Ιάκωβος Αγγελίδης με τη συμβολή του Γιώργου Σαββίδη.

Τρεις μεγάλες μεταγραφές!

Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν στην πιάτσα των ατζέντηδων μετά την παρουσία του Άρνεσεν στις κερκίδες της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών πρώτης γραμμής. Ποδοσφαιριστών, δηλαδή, από το πάνω ράφι, με δυνατότητα να κάνουν αμέσως τη διαφορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική έρευνα γίνεται στη Ρωσία και στην Ουκρανία, όπου ο Δανός γνωρίζει τις αγορές και εκτιμά ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την απόκτηση ποδοσφαιριστών ποιότητας χωρίς υψηλό κόστος, αφού στη μεν Ρωσία εμφανίζονται τάσεις φυγής επειδή κάποιες ομάδες πληρώνουν σε… ρούβλια, στην περίπτωση δε της Ουκρανίας ο εμφύλιος οδηγεί αρκετούς Λατίνους στην άμεση αποχώρησή τους. Όπως και να ‘χει, ο ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν βάζει πλώρη για τη διεκδίκηση του τίτλου αλλά και για τη διάκριση στην Ευρώπη, έστω και αν το πλάνο της συμφωνίας με τον Άρνεσεν προβλέπει την κορύφωση της νέας ομάδας τη σεζόν 2016-2017, όταν «θα δέσουν τα νέα αποκτήματα και θα αποκτήσουν την απαιτούμενη χημεία», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ