Στόχοι της ΑΕΚ Χέρστον και Μπουρούσης!

Στον σχεδιασμό των «κιτρινόμαυρων», άλλωστε, για τη θέση του βασικού σέντερ υπάρχει ένα όνομα που συνδέθηκε κατά το παρελθόν με την ομάδα. Ο Γιάννης Μπουρούσης αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης και σύντομα ενδέχεται να υπάρξουν επαφές, παρά το γεγονός ότι ο Καρδιτσιώτης εξακολουθεί να ‘χει υποχρεώσεις στη Μαδρίτη και με την οψιόν ανανέωσης να βρίσκεται στη διάθεση της Ρεάλ. Αλλά στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια για την επιστροφή του Μπουρούση στο σπίτι του, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ο μεγάλος καημός του Μάκη Αγγελόπουλου, πάντως, παραμένει ο Μαλίκ Χέρστον. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ θέλει να κρατήσει τον Αμερικανό και να χτίσει γύρω από αυτόν την ομάδα της Ευρώπης.

Ο Χέρστον εμφανίζεται διστακτικός, αλλά δείχνει ότι το σκέφτεται σοβαρά και στην ΑΕΚ προσπαθούν να τον δελεάσουν μέσα από την ανάλυση του πλάνου και την επικείμενη συμμετοχή στις διεθνείς
διοργανώσεις.

Τραβάει το σχοινί η ΦΙΜΠΑ

Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι παράγοντες της ΦΙΜΠΑ να πάνε σε μετωπική σύγκρουση με την Ευρωλίγκα, με προφανή στόχο να περάσει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Βασικό επιχείρημά τους είναι ότι «το Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο αποτελεί προϊόν της ΟΥΕΦΑ και όχι μιας επαγγελματικής λίγκας που ενδιαφέρεται μόνο για το δικό της κέρδος». Η πρόσφατη ψηφοφορία, που διεξήχθη στη ΦΙΜΠΑ, επιβεβαίωσε τη διάθεση για μετωπική σύγκρουση. Η παγκόσμια ομοσπονδία επικύρωσε το νέο καλεντάρι της με τη διεξαγωγή αγώνων μεταξύ εθνικών ομάδων μέσα στη διάρκεια της σεζόν και όχι στην αρχή ή στη λήξη.

Μοιραία, λοιπόν, επηρεάζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα και στα πρωταθλήματα και στην Ευρωλίγκα. Και επειδή οι ομοσπονδίες αποκλείεται να αντιδράσουν, όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση του Ζόρντι Μπερτομέου. Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην Ευρωλίγκα ψάχνει ένα επιχείρημα για να οριστικοποιήσει το σχίσμα, αλλά από την άλλη πλευρά η ΦΙΜΠΑ τρέχει τις διαδικασίες για να δημιουργήσει το δικό της Τσάμπιονς Καπ, όπως φέρεται να ονομάζεται η δική της διοργάνωση. Από την Ελλάδα τα πράγματα παραμένουν ομιχλώδη, καθώς ο
Ολυμπιακός φέρεται να συμπράττει με την Ευρωλίγκα, ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παίζουν μπάλα με τη ΦΙΜΠΑ.

Η επιστροφή του Γιαννάκη!

Έχει βουίξει η μπασκετική πιάτσα για την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στους πάγκους και, μάλιστα, σε ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Οι αναρτήσεις που έκανε η κόρη του «δράκου» στα σόσιαλ μίντια, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις του ατζέντη του, έβαλαν φωτιά στα μπατζάκια κάποιων προπονητών αλλά και στις τάξεις των οπαδών. Διότι τρεις είναι οι ομάδες που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του Γιαννάκη. Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης. Στους «πράσινους» δύσκολα θα βρει δίαυλο επικοινωνίας μια και αρκετοί του γύρισαν την πλάτη επειδή εργάστηκε στον Ολυμπιακό, αν και η κόντρα του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους μπορεί να αποτελέσει το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα του ΟΑΚΑ. Στον Άρη υπάρχει ο Δημήτρης Πρίφτης, αλλά ο νέος μεγαλομέτοχος Δημήτρης Λάσκαρης εκτιμάει ιδιαίτερα τον Γιαννάκη, ενώ στην ΑΕΚ μοιάζουν να στηρίζουν τον Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά ποτέ μη λες ποτέ… Οπότε, ας περιμένουμε όλοι με αγωνία την επιστροφή του «δράκου» στους πάγκους!


Σχολιάστε εδώ